6 lucruri care te umilesc în relație, dar tu – porți ochelarii roz.

Nu există relații perfecte. Cu toate acestea, dacă relația ta îți aduce mai multă nefericire decât emoții pozitive – atunci merită să reflectezi. Oricât de trist ar părea, chiar și relațiile care încep cu sentimente vii și intenții bune pot deveni rapid toxice.

Aceste relații au semne de avertizare care trebuie observate cât mai devreme. În caz contrar, totul se va destrăma rapid.

Iată 6 semne ale unei relații umilitoare despre care trebuie să știi.

1. Nu te simți tu însăți

Prietenii tăi îți spun că te-ai schimbat. Întotdeauna urmărești ceea ce spui sau cum acționezi, pentru că partenerul tău intervine în treburile tale sau te critică.

Îți schimbi simpatiile sau opinia atunci când ești cu el, simți că nu poți fi tu însăți, simți nevoia să te adaptezi pentru că îți este teamă – acesta este semnul principal că ești într-o relație toxică.

2. În cuplul vostru există un dezechilibru al investițiilor

Dacă simți că investești în relație mult mai mult decât partenerul tău sau dacă el nu depune eforturi deloc, relația voastră este în dezechilibru.

Relațiile sunt un parteneriat 50/50, deci, dacă oferi tot, însă primești foarte puțin în schimb, relația are probleme.

3. Certurile devin violente

Partenerii care folosesc cuvinte insultătoare, ignorare, sarcasm, moralizare – duc o luptă aprigă.

Problemele se pot agrava atunci când unul dintre voi jignește. Acest lucru poate reduce la zero intimitatea și comunicarea din relația voastră. Jignirea cu cuvinte nu este o modalitate de a rezolva conflictele sau de a-i spune celui drag despre problemele tale.

4. Bărbatul se comportă de parcă ar fi părintele tău

Încearcă să-ți dicteze ce și cum să faci? Dacă intervine în cariera sau cercul tău social, acesta este un semn de avertizare. Omul care încearcă să aleagă cine să-ți fie prieten și cu cine să rupi toate contactele este un părinte excesiv de protector, nu un partener într-o relație sănătoasă.

Gândurile și sentimentele tale nu contează pentru el, chiar dacă susține contrariul. Dacă nu rezolvați aceste probleme acum, acestea doar se vor agrava în viitor.

5. Te simți prinsă într-o capcană

Într-o relație disfuncțională, ambii parteneri se pot simți prinși într-o capcană.

Poți simți presiune sau vinovăție în anumite situații. De asemenea, te poți simți izolată de familie, prieteni și de hobby-urile tale.

Atunci când partenerii simt că sunt prinși în relația lor, ei se vor gândi serios să plece, deoarece relația le provoacă stres emoțional. Dar ei nu fac acest lucru din cauza iubirii și atașamentului.

6. Ești mereu nefericită

Dacă ești mereu nemulțumită sau epuizată psihic alături de partenerul tău acesta este semnul principal că ești într-o relație toxică. Întreabă-te: în general, ești fericită? Dacă răspunsul este ”nu”, întreabă-te ce s-a schimbat în relația voastră, ce te-a făcut să te simți deprimată.

De regulă, acest lucru decurge din sentimentul că nu-ți poți împăca dorințele, sentimentele și nevoile cu partenerul tău, iar el nu-și poate coordona nevoile cu ale tale.

Relațiile toxice devin din ce în ce mai dificile și cu cât sunt mai lungi, cu atât este mai dificil să ieși din ele. Iar atunci când investești în ele, creezi și folosești mecanisme nesănătoase pentru a le continua.

Cunoscând aceste 6 semne ale unei relații toxice te poți salva de suferință și necazuri.