11 obiceiuri proaste care contribuie la îmbătrânirea prematură.

Aspectul exterior, în multe privințe, depinde de ceea ce mănânci și bei – așa consideră mulți oameni. Însă factorul decisiv al sănătății precare poate fi poziția incorectă de somn sau chiar machiajul.

Iată ce obiceiuri pot contribui la îmbătrânirea prematură.

1. E prea cald în casă. 

Aerul uscat din încăpere contribuie la deshidratarea pielii, accelerând astfel procesul de îmbătrânire. Soluția poate fi un umidificator. Acesta salvează pielea de uscare excesivă, excluzând mâncărimea și exfolierea. Dacă nu ai posibilitatea să cumperi un umidificator, atunci un prosop umed pe baterie îl poate înlocui ușor.

2. Duckface

Acest obicei nu numai că este demodat, dar poate dăuna aspectului. Problema este că atunci când strângi puternic buzele, în jurul gurii se formează riduri de care nu va fi atât de ușor să scapi. Apropo, provoci același efect atunci când bei printr-un pai.

3. Dormitul pe burtă

Poziția dormitului pe burtă provoacă îmbătrânirea timpurie, întrucât îți atingi fața de pernă care îți lasă urme. La o vârstă mai înaintată, aceste urme se pot transforma în riduri reale. Pentru a preveni acest lucru, încearcă să dormi pe spate.

4. Guma de mestecat

Grija pentru respirația proaspătă poate fi o altă problemă pentru piele. La fel ca și băutul prin pai, guma de mestecat poate duce la riduri în jurul gurii. mestecatul excesiv „coboară” colțurile buzelor și formează pliuri.

5. Prea mult dulce

Zahărul agravează foarte mult starea pielii, ea devine mai puțin elastică și fermă.

5. Fumatul

Acest obicei dăunează nu numai sănătății, ci și aspectului. Din cauza fumatului, celulele pielii primesc mai puțin oxigen și alte substanțe benefice care intră în fluxul sanguin. În consecință, epiderma are mai puține resurse pentru a se reînnoi și a rămâne sănătoasă. Acest lucru poate duce la îmbătrânirea prematură.

6. Prea multă cafea

Dacă simți oboseală cronică sau dormi prost, cafeaua nu va face decât să agraveze situația. Cofeina creează impresia unei explozii de energie, blocând temporar semnalele corpului despre somnolență. Poți înlocui băutura preferată cu apă cu ghimbir și lămâie, ceai matcha, sucuri de legume și smoothie-uri.

7. Dietele

Chiar și oamenii care mănâncă corect, își pot dăuna. De exemplu, dietele în care se repetă aceleași alimente. Alimentația corectă trebuie să fie variată și echilibrată. Cea mai bună modalitate de a te menține în formă este de a respecta regulile alimentației în mod constant.

8. Prea puțină apă

Apa furnizează celulelor oxigen. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor recomandă femeilor să consume aproximativ 2 l de lichid /zi, iar bărbaților 2,5 l. Există o opinie că nu trebuie să bei apă în timp ce mănânci. Această opinie este greșită. Apa nu reduce concentrația de suc gastric.

9. Refuzul grăsimilor

Doar cuvântul grăsimi – deja pare a fi dăunător. Dar nu te grăbi să renunți la un nutrient atât de important și util. Acizii grași care se conțin în pește și uleiul de măsline, sunt necesari pentru absorbția antioxidanților și a altor substanțe benefice pielii. Datorită grăsimilor, nu se pierde umiditatea, iar odată cu ea aspectul bine îngrijit și tânăr.

10. Cititul în poziție culcată 

Dacă ești pasionată de lectură noaptea, fă-o în timp ce stai într-un fotoliu sau în poziția așezată pe pat. Cititul în poziție culcată îți distruge vederea și îți afectează negativ aspectul – apar riduri suplimentare. În plus, pe gât se formează „inelele lui Venus”, – cutele, de care nu vei putea scăpa atât de ușor.

11. Somnul insuficient 

Oamenii de știință din California au descoperit că tulburările de somn cresc riscul de a dezvolta boli mintale și îmbătrânesc creierul cu cinci ani. Omul care doarme mai puțin de cinci ore noaptea, pierde capacitatea de a planifica, de a lua decizii, de a analiza și de a găsi greșelile. În al doilea rând, lipsa somnului duce la probleme cu greutatea. Oamenii de știință au descoperit că lipsa somnului este un semn sigur al supraalimentării în următoarea zi. Oare merită?