3 trucuri psihologice de a vă apropia unul de celălalt și a vă îmbunătăți relația.

Despre faptul că bărbații sunt de pe Marte, iar femeile de pe Venus nu au vorbit doar leneșii. Probabil ați văzut din propria experiență cât de dificil este uneori să comunici cu reprezentantul s*xului opus. Cert este că psihicul s*xelor și chiar modul în care văd lumea sunt diferite.

Pentru a facilita relațiile, psihologii au dezvăluit câteva secrete care vă pot ajuta să comunicați mai ușor:

1. Găsiți un hobby comun

Tu și bărbatul tău puteți avea hobby-uri și activități complet diferite, s-ar putea să nu înțelegeți interesele celuilalt. Cu toate acestea, un mod minunat de a vă apropia este un hobby sau o activitate comună pe care o veți învăța împreună. Impresiile pe care le veți obține vă vor apropia foarte mult. În plus, pe parcursul procesului de pregătire vă veți ajuta și susține reciproc, veți înțelege mai bine cum gândește celălalt, care sunt punctele sale forte și punctele slabe.

Ce activitate să alegeți? Nu contează. Ceea ce contează este ca ambii să obțineți plăcere și emoții pozitive noi. Interacțiunea în formă de joc vă va permite să înțelegeți cum să rezolvați mai bine conflictele de zi cu zi.

2. Petreceți timpul împreună

Desigur, ritmul modern al vieții nu ne permite să ne oprim nici un minut. Muncă, studii, prieteni, familie și multe altele – toate acestea vă îndepărtează unul de la celălalt. Poate că factorii externi vă împiedică să vă înțelegeți reciproc. O bună practică ar fi să vă ascundeți periodic de toată lumea. Puteți deconecta telefoanele, puteți comanda mâncare și sta în pat toată ziua, urmărind filme împreună, vorbind, jucându-vă. Sau puteți merge în natură, pe malul unui râu.  Această atmosferă este foarte calmantă și vă setează la comunicare.  Discutați despre problemele, gândurile și sentimentele voastre actuale.

3. Ascultați-vă unul pe celălalt.

Fără comunicare, nu există înțelegere. Totuși, doar o conversație simplă s-ar putea să nu fie suficientă. Vă puteți spune multe, dar acest lucru nu garantează că lucrurile se vor îmbunătăți. Cel mai important este să asculți ce îți spune partenerul. Ascultă totul, nu doar ceea ce vrei să auzi. De regulă, problema multor cupluri este că ei nu se aud. Pune-te în pantofii partenerului tău, imaginează-ți ce ai experimenta. Analizează cuvintele celui drag.

Și în niciun caz nu trebuie să faci presiune. Oamenii sunt diferiți și se deschid cu viteză diferită. Uneori omul are nevoie de timp ca să poată vorbi.