Cum înveți să-ți trăiești viața în plăcere: sfatul unui psiholog celebru

Mulți oameni trăiesc fără niciun interes, fără bucurie în viață. Acest lucru se datorează faptului că în copilărie ei au făcut doar ceea ce era necesar. Dar, de îndată ce omul înțelege ce vrea, viața lui imediat prinde culoare, devine mai strălucitoare și mai intensă.

Când omul încearcă să trăiască așa cum îi place, viață îi aduce bucurie și plăcere. Cert este că atât de mulți și-ar dori să trăiască așa cum le place, dar nu știu exact ce vor – cele mai simple lucruri: nu știu ce vor să mănânce la micul dejun, femeile nu știu ce-și doresc de la bărbați, bărbații nu știu ce fel de muncă își doresc etc.

Această problemă este provocată de îndoiala de sine.

Omul care nu știe ce vrea – are o stimă de sine redusă. Iar acest lucru îi poate otrăvi viața. De aceea, este foarte important să-ți cunoști dorințele și să trăiești în funcție de propriile dorințe.

Stima de sine scăzută aduce cu sine eșecuri la locul de muncă. Oamenii care nu au încredere în ei înșiși fac multe greșeli. Din cauza poziției interne neclare, ei se manifestă prost în exterior: nu obțin succes, nu-și ating obiectivele și adesea nu-și stabilesc niciun obiectiv. Ei lucrează pentru că trebuie cumva să trăiască și să câștige, și de fapt astfel le trece viața.

Această problemă poate fi rezolvată. Trebuie doar să înveți să-ți înțelegi dorințele. Dacă nu știi ce dorești, rămâi acasă! Până când înțelegi și simți ce vrei. Cele mai simple lucruri.

Pentru a trăi în plăcere, este important să iei decizii singur și să încerci să nu întrebi pe nimeni nimic. 

Să te întrebi doar pe tine: ”Vreau sau nu vreau, iubesc sau nu iubesc acest lucru?”

De asemenea sunt categoric împotriva formulării că: ”La început trebuie să suferi, iar apoi totul va fi bine”. De fapt, poți trăi astfel încât să fie bine de la început, fără eforturi și suferință.

Autor: Mihail Labkovsky.