12 lucruri pentru care nu trebuie să-ți ceri scuze. Niciodată!

Există lucruri pentru care nu ar trebui să-ți ceri scuze. Să te justifici doar pentru a nu fi criticat – este o prostie. Întotdeauna vor exista oameni care vor găsi modalități de a te judeca. Așadar,  nu-ți cere niciodată scuze pentru aceste lucruri!

1. Pentru că îți pui interesele pe primul loc. 

Din anumite motive, în vremurile noastre, când omul se gândește la sine – este considerat un egoist. Și de ce nu poți face ceea ce te face o persoană cu adevărat fericită? Nu-i asculta pe cei care încearcă să-și impună opiniile.

2. Tinzi să-ți atingi visurile

Dacă dorești să obții ceva, atunci nu ai de ce să-ți fie rușine și cu atât mai mult nu trebuie să-ți ceri scuze pentru faptul că încerci, prin orice mijloace, să te apropii de realizarea visului.

3. Pentru că găsești timp pentru tine

Indiferent de problemele din jurul tău, ai dreptul să nu-ți pese de nimic și să-ți dedici timpul ție. Grija de sine – este foarte importantă și benefică pentru sănătatea fizică și psihică. Meriți să-ți faci timp pentru tine!

4. Pentru că te întâlnești cu persoane care îți plac

Nimeni nu are dreptul să-ți spună cu cine ar trebui să comunici și cu cine nu. Este doar decizia ta. Fiecare dintre noi este demn de iubire, prietenie, grijă, așa că nu ezita să comunici cu oamenii care îți plac și nu te gândi să-ți ceri scuze pentru acest lucru.

5. Pentru că îți exprimi emoțiile. 

Nu te rușina pentru faptul că îți arăți emoțiile în mod deschis. Că nu eziți să spui ceea ce nu-ți place, că îți permiți uneori să plângi sau să te superi.

6. Deoarece câștigi bani așa cum îți place

Ai dreptul să faci ceea ce iubești și să câștigi bani așa cum vrei. Nu trebuie să-i ceri scuze nimănui, de exemplu, pentru profesia aleasă, pentru succesul și creșterea profesională. Dacă îți place munca, atunci bucură-te și nu acorda atenție nimănui!

7. Pentru că ești o persoană optimistă

Oamenii în ultimul timp sunt atât de pesimiști, toți se tem de boli, de cataclisme sau de altceva. Dacă ești o persoană optimistă, atunci nu ai de ce să-ți fie rușine sau să-ți ceri scuze. Omul care privește lumea cu optimism, devine mai rezistent la loviturile sorții.

8. Pentru trecutul tău

Trecutul – este ceva care a trecut deja și nu se mai întoarce niciodată. Așa că încetează să te mai chinui cu amintiri, este inutil. Și nu lăsa pe nimeni să te învinovățească pentru greșelile trecutului. Fiecare persoană învață din greșeli și devine mai înțelept.

9. Pentru că mănânci ceea ce dorești

Cineva este vegetarian, iar cineva mănâncă totul. Nu-ți cere scuze pentru obiceiurile tale alimentare. Este decizia ta personală și nimeni nu are dreptul să te judece.

10. Pentru că încerci să obții mai mult în viață

Dacă dorești să obții succes, atunci mergi înainte și nu-ți cere scuze în fața nimănui. Pentru ce să-ți ceri scuze? Pentru faptul că nu vrei să trăiești într-o stabilitate medie, dar vrei să devii mai puternic, mai bun? Aceasta este alegerea acelor oameni care te condamnă – să fie mulțumiți cu ceea ce este. Dacă dorești să obții mai multe – nu ceda!

11. Pentru că înoți împotriva curentului

Mai exact, împotriva societății. Oamenii sunt construiți astfel încât chiar dacă mergi după flux și devii excelent în toate, oricum vor găsi ceva de care să se agațe.

12. Pentru că ai o opinie

Nu-ți fie teamă să-ți exprimi opinia. Și nu contează că gândești diferit de ceilalți. Nu-ți cere scuze pentru asta.