Opinie: Mitul despre egalitate duce oamenii la degradare.

Unul dintre principiile fundamentale pe care le-am adoptat încă din copilărie este mitul că toți oamenii sunt egali.

De fapt, oamenii sunt diferiți. Unii sunt deștepți, alții sunt proști, alții sunt frumoși, alții sunt urâți. Unii sunt sănătoși, iar alții sunt bolnavi.

Oamenii nu sunt egali. Fiecare este la nivelul său evolutiv de dezvoltare. Și, uneori, aceste niveluri sunt foarte diferite.

Unii de abia au ieșit din lumea animalelor. Ei sunt nepoliticoși și agresivi, cineva a învățat să-și gestioneze emoțiile, iar cineva știe să creeze pace în jurul său.

Nivelurile de dezvoltare a omului nu trebuie confundate cu ierarhia. Ierarhia este un sistem creat artificial, în care la un nivel mai înalt pot sta personalități slabe, nedezvoltate și invers.

Alegând ierarhia, oamenii învață să fie vicleni și ipocriți. Se înșală pe ei înșiși și pe alții, se prefac că sunt cineva. Pentru că aceste calități îi ajută să se promoveze pe scara carierei.

Alegând dezvoltarea evolutivă, omul, în primul rând, învață să se înțeleagă pe sine. Aceasta este calea către sine.

Principiul egalității – împiedică foarte mult dezvoltarea evolutivă a omului. Pentru că, dacă toată lumea este egală – atunci nu este nevoie să se dezvolte!

Dacă, dintr-o dată, vezi că cineva este mai inteligent, are mai mult succes – atunci principiul egalității îți sugerează: ”El doar se preface.” Și faci tot ce poți pentru a-i dovedi, dar în primul rând ție, că el este la fel ca tine și chiar mai rău.

Încrederea că toți sunt egali, îi dictează omului că dacă cineva are ceva ce nu are el – aceasta este o nedreptate, cineva l-a păcălit, nu i-a dat suficient. Și o astfel de persoană începe să ceară agresiv să i se dea.

El caută vinovați: guvernul, țara, șeful, vecinii, soția, soțul.

El însuși nu încearcă să devină mai bun, pentru că nici nu înțelege că poate crește. Doar toți sunt egali. Își risipește energia, agitând aerul și căutând dreptate. Și dacă nu se dezvoltă, atunci degradează.

Ține minte: Oamenii nu sunt egali. Fiecare este la etapa sa de dezvoltare. Dacă vezi că cineva are mai mult succes, este mai inteligent, mai interesant decât tine – bucură-te, ai și tu posibilitatea de a te ridica mai sus. Leagă prietenii cu astfel de persoane și învață de la ele.

Singura modalitate de a deveni mai înțelept – este de a vorbi cu oameni mai deștepți.