Cum faci față oricărei probleme: 2 sfaturi ale psihologului

Dificultățile sunt o parte inevitabilă a vieții, de aceea este important să învățăm cum să evităm stresul. Există probleme care ne fură energia în fiecare zi și ne strică starea de spirit. Aceste 2 sfaturi te vor ajuta să faci față problemelor grave.

Nu rămâne singur cu problemele tale

De multe ori ne imaginăm că suntem eroi, atunci când rămânem singuri cu dificultățile care ne depășesc. Considerăm că este rușinos și umilitor să cerem ajutorul și percepem cererea ca o manifestare a slăbiciunii.

Aveam aceeași opinie până când am cunoscut un psiholog care mi-a spus:

– Tu alegi cum gândești atunci când ceri ajutor. Prima opțiune este să crezi că ești un cerșetor. A doua opțiune este să gândești că îi faci un serviciu persoanei de la care ceri. De fapt, oamenii care te-au ajutat au primit bucurie și energie că au făcut asta. „Sunt puternic, am ajutat”. Oamenii adoră să ajute, în special bărbații adoră să ajute femeile.

Acum îmi este mai ușor să cer ajutorul. Dar nu vorbesc cu toți despre problemele mele – vorbesc doar cu cei care, după părerea mea, au capacitatea și resursele necesare de a mă ajuta.

Ajutorul ar trebui să fie o bucurie pentru ambele părți.

2. Fii responsabil față de persoanele care te-au ajutat

Recunoștința se manifestă prin responsabilitate.

Când m-am mutat într-un oraș nou și trebuia să-mi găsesc urgent un loc de muncă, am rugat un prieten să mă ajute. Am primit o slujbă datorită relațiilor sale. În semn de recunoștință, trebuia să mă prezint ca fiind un angajat excelent, pentru ca șeful meu să-i mulțumească prietenului pentru un astfel de angajat.

Oamenii vor înceta să-ți ofere ajutorul, dacă îl vei trata în mod iresponsabil.

Sunt convins că orice dificultate poate fi transformată într-o zonă de creștere.