4 motive pentru care bărbații evită relațiile apropiate

De ce bărbații evită responsabilitatea, căsătoria, mărturisirile? Iată cele mai frecvente temeri și preocupări asociate cu relațiile serioase.

1. Îndatoririle

Teama de responsabilitate, în mare parte a fost creată de societate și media care vorbesc adesea despre relațiile eșuate și conflicte. Divorțurile au devenit ceva obișnuit și chiar acei bărbați care încă nu au încercat să construiască o relație, privesc cu neîncredere instituția căsătoriei.

Cu toate acestea, omul poate fi pregătit intern pentru parteneriat și obligațiile asociate cu el. Dar de îndată ce va înceta să fie din proprie voință și se va transforma într-o cerere socială, imediat îi va provoca un protest intern.

Prejudecățile pot fi asociate și cu experiența negativă în familia părintească.

2. Fidelitatea

Ideea că de acum încolo vor avea doar o parteneră s*xuală – oprește mulți tineri. Situația se schimbă adesea după ce obțin suficientă experiență s*xuală și experiență de dragoste, când apare nevoia de intimitate, care poate fi realizată doar cu o singură persoană. Există și cei care nu acceptă relațiile monogame.

Schimbarea frecventă a partenerelor poate fi legată de dependența s*xuală, care maschează alte probleme mai profunde. Aceasta nu este atât o nevoie fiziologică, cât una psihologică. Bărbatul folosește s*xul pentru a se afirma, a-și crește stima de sine, încercând să suprime sentimentul de singurătate, senzația de pierdere. Însă aceasta este doar o sublimare a căldurii și intimității adevărate. Frica și neîncrederea față de celălalt, nu-i permite să se oprească doar la o parteneră.

3. Teama că va fi atras de altă femeie

„În grădina vecinului iarba este întotdeauna mai verde” – în conformitate cu acest proverb, bărbații pot percepe și relația de dragoste. Acest lucru se datorează parțial „sindromului vieții întârziate”, când omul trăiește cu sentimentul că, deocamdată, se pregătește pentru alta, mai reală, mai intensă.

Sub diverse pretexte el amână și alte domenii ale posibilei sale realizări și adesea nu-și dă seama ce se întâmplă. În cele din urmă, acest lucru duce inevitabil la conflicte interioare și dezamăgire profundă.

4. Compromisul

Dacă nevoia de a construi o alianță la un moment dat prevalează în viață, atunci bărbatul poate învăța treptat arta compromisului cu femeia. Cu toate acestea, el poate avea o frică accentuată că este dependent de parteneră. În acest caz, omul mai greu și mai rar depășește bariera internă de apropiere.