3 reguli simple de comunicare pentru a fi un interlocutor plăcut.

S-a spus și s-a scris multe despre relații! Dar mai puțin despre faptul cum să ne înțelegem cu oamenii, cum să fim acceptați de ceilalți. Nimeni nu ne învață acest lucru în copilărie (deși este atât de important pentru viață!)

Maturizându-se, oamenii au probleme de comunicare. Unii ajung să se simtă respinși. Ei nu se simt înțeleși și acceptați nici de cei mai apropiați oameni. Se dovedește că pentru a fi acceptat de alții, trebuie și tu să-i accepți. Adică să înveți câteva principii de comunicare.

Iată 3 reguli foarte simple și, în același timp, importante:

1. Nu respinge interlocutorul. 

Dacă cineva vine la tine pentru comunicare – lasă-l să vorbească, ascultă-l, nu-i întoarce spatele. Chiar dacă nu este prea clar despre ce vorbește. Aceasta nu este o cerere de ajutor: nu-ți fie teamă că ți se va cere prea mult. Este dorința celuilalt de a fi ascultat.

2. Arată interes și încredere în om.

Cea mai ușoară modalitate de a-ți arăta interesul – este de a întreba. Desigur, și pentru noi este important să vorbim cu alții despre problemele noastre. Dar cum rămâne cu cealaltă persoană? Și el se simte cumva, și el cel mai probabil, are probleme. De ce să nu-ți muți atenția asupra lui, cel puțin câteva minute?

Încrederea în persoană înseamnă că ai încredere în forțele sale. În capacitatea sa de a depăși dificultățile.

3. Fii tu însuți.

Cât de des credem eronat, că trebuie să părem mai buni decât suntem. Doar atunci vom fi iubiți și acceptați. Vei fi iubit atunci când în comunicare vei fi tu însuți. (De ce să fii pe placul oamenilor, când nu ești tu cel adevărat?) Vei fi acceptat atunci când oamenii vor simți că pot avea încredere în tine, când vei fi sincer cu cealaltă persoană.

Onestitatea în comunicarea sănătoasă nu este ceva de genul: „Doamne, ce prost ai fost!”, ci o declarație sinceră în legătură cu situația: „Sunt indispus că ți s-a întâmplat asta?”. Simți diferența? Interlocutorul sau prietenul tău, de asemenea, o va simți.