5 reguli ale vieții mele fericite pe care le urmez după 50 de ani.

Oamenii care au trecut pragul aniversării de 50 de ani devin adesea deprimați. Deosebit de greu este pentru femei. Dacă bărbații după 50 de ani încă sunt considerați parteneri de invidiat și angajați cu perspectivă la locul de muncă, atunci atitudinea față de femei este opusă. Eu am reușit să fac asta, deși nu am ajuns imediat la regulile mele. Îmi voi împărtăși gândurile cu tine.

1. Apreciez ceea ce am

Înainte îmi făceam griji că familia mea nu are suficienți bani. Că nu putem schimba mașina, nu putem face reparații costisitoare și ne putem permite călătorii. Toate acestea îmi provocau o iritare severă și mă făceau nefericită.

Dar de-a lungul timpului, mi-am dat seama că una dintre regulile vieții fericite este aceea de a nu alerga după lucruri de neatins. Privește în jur. Cu siguranță mulți oameni trăiesc mult mai rău decât tine. Am învățat să apreciez ceea ce am.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să tinzi la ceva mai bun. Doar nu trebuie să-ți faci griji pentru ceea ce nu ai în prezent. Nu vei putea obține aceste lucruri sau beneficii instantaneu, dar îți vei irosi nervii în zadar.

2. Îmi admit greșelile

Îmi era destul de greu să recunosc că nu am dreptate. Această trăsătură de caracter mă făcea nefericită. Pierdeam prietenia oamenilor care îmi erau dragi,  mă certam adesea cu soțul meu și nu ne puteam împăca mult timp, pentru că ambii ne consideram corecți și niciunul nu voia să facă primul pas.

De îndată ce am acceptat faptul că nu este rușinos să recunosc că am greșit, totul a devenit mult mai ușor. Sunt o persoană obișnuită și pot greși. Acest lucru nu mă face mai rea decât alții, toată lumea greșește.

Apropo, după ce am învățat să-mi recunosc greșelile, mi-a fost mult mai ușor să iert greșelile altora.

3. Nu încerc să fiu pe placul tuturor

Este foarte important să înveți cum să trăiești fără să te uiți la ce vor spune alții. Acestea sunt complexe din copilărie, când opinia publică era considerată incredibil de valoroasă.

De exemplu, multă vreme nu am îndrăznit să-mi fac o tunsoare creativă. Încercam să arăt ca toți ceilalți.

Încearcă să scapi de dorința de a obține aprobarea celor din jur, pune-ți viața și interesele mai presus de orice și vei vedea cum ți se schimbă viața.

4. Nu dau vina pe alții

Mi-a fost foarte greu să scap de obiceiul de a căuta vinovați în toate problemele mele. Și, îi găseam. Puteau fi părinții, prietenele, colegii și, desigur, soțul meu. El, de regulă, era vinovat de majoritatea eșecurilor mele.

Acum știu că numai eu sunt responsabilă pentru orice pas pe care îl fac și pentru orice decizie pe care o iau.

5. Nu încerc să controlez ceea ce nu poate fi controlat

Îngrijorările despre faptul că nu poți schimba sau controla ceva este o pierdere de energie și sursa dezamăgirilor. Mi-a luat ceva timp să realizez că dacă nu pot influența unele lucruri, nu trebuie să mă enervez. Trebuie doar să încercăm să ne formăm corect atitudinea față de aceste lucruri.