O concluzie sinceră a lui Freud despre obiectivul femeii alături de bărbat.

Sunt sigur că femeile moderne vor reacționa foarte emoțional la citatul lui Freud. Deoarece contravine setărilor sociale care au venit la noi din vest.

De ce acest citat va provoca indignare, deși este absolut corect și nu încalcă drepturile femeilor? Ba, dimpotrivă, înalță femeia alături de bărbat, crește și subliniază importanța ei.

Dar se referă la femeie, nu la ființa asexuală care a renunțat la spiritualitate și feminitate de dragul carierei, emancipării și altor lucruri nesemnificative. De ce nesemnificative?

Pentru că trăim într-o lume relativ stabilă și confortabilă. Unde nu ești supusă pericolului atunci când mergi după mâncare. Unde există puțină muncă fizică și practic nu ai nevoie de un bărbat-apărător, aceste funcții au fost preluate de camerele video și de poliție.

Lumea a devenit civilizată, pașnică și sătulă.

A dispărut nevoia bărbatului apărător, muncitor, bărbatul care întreține familia. Acum căsătoria pentru femeie este o alegere liberă. Și acest lucru este minunat…

Dar niciodată și nimic nu poate fi sută la sută corect. Pe lângă beneficiile civilizației, au început să se distrugă rolurile. Bărbatul și femeia în familie au devenit aceiași în activitățile lor.

În acest caz, de ce femeia ar trebui să fie femeie?

Freud, la începutul secolului XX, a spus următoarele:

”Femeia ar trebui să îmblânzească, nu să slăbească bărbatul.”

Adică, dacă femeia are ocazia să-și liniștească bărbatul, atunci ea este stăpânul situației. Dar femeile de astăzi nu pot liniști bărbatul, pentru că ele vor să fie curajoase, puternice și respectul de sine îl înțeleg ca narcisism.

Să îmblânzești bărbatul – înseamnă să-i oferi ocazia să economisească forțe pentru victorii și realizări, nu să le irosească în zadar pe fleacuri.

Femeia nu datorează nimic bărbatului, la fel cum nici el nu-i datorează nimic. Totul este condus de înțelepciune și tandrețe unul pentru celălalt.

Femeia este cea care îmblânzește bărbatul. Dar pentru a fi tandră, trebuie să fii femeie, nu ființă emancipată.