Poți avea cea mai puternică relație, dacă vei ține cont de aceste 10 sfaturi înțelepte.

În teorie, relațiile sunt foarte simple, deoarece se dezvoltă într-un ritm natural: doi oameni s-au întâlnit, s-au îndrăgostit, au decis să fie împreună. Dar persoanele implicate în relație o pot complica – și chiar foarte mult.

Cert este că nu ne place ideea că „trebuie să lucrăm asupra relației”. Ce prostie, și iubirea? De ce o uniune armonioasă, care rezultă dintr-un sentiment atât de luminos, nu este în măsură să facă magie?

De fapt, nu este nevoie de magie, totul este extrem de simplu. Dacă vei urma cele 10 sfaturi descrise mai jos, obții o șansă sigură să-ți extinzi relația la regimul „pentru totdeauna”.

1. Nu-ți sacrifica viața personală

Nu uita de prieteni și rude, nu renunța la yoga, ședințele de spa și micul dejun cu sora ta. Protejează-ți independența, nu-ți îneca personalitatea în dragoste, nu-ți dezvolta obiceiul de a-i cere permisiunea și a-i da raportul. Pierzând statutul de persoană singură, poți face în continuare tot ce dorești și când dorești. Acest lucru te revigorează, îți susține stima de sine și salvează relația de rutină și plictiseală.

2. Fii sinceră cu sentimentele tale

Spune-ți adevărul: ești cu adevărat fericită? Satisfăcută? Fizic, emoțional, moral? Aceste trei puncte sunt cruciale. Dacă vă leagă doar s*xul uluitor, mai devreme sau mai târziu va apărea problema „despre ce vorbim?”.

3. Nu-ți urmări partenerul și nu-l tortura cu gelozia ta

Urmărirea sufocă bărbații. Această abordare nu te va ajuta să-l ții lângă tine, doar vei obține efectul invers. Fii încrezătoare, nu-ți face griji, nu va pleca nicăieri.

4. Iubește-te și ai grijă de tine

Privește-ți trăsăturile dintr-un punct de vedere pozitiv și iubește-te așa cum ești. Dacă te iubești, atunci ai grijă de tine – îți protejezi sănătatea, mergi la culcare devreme, îți permiți o baie relaxantă cu bule, sau poate o petrecere spontană între fete în această seară. Este foarte important să te răsfeți, hrănindu-ți sufletul în afara relației, altfel nu vei avea nimic de oferit.

5. Nu încerca să-l mulțumești și să te adaptezi 

Relația este ca o stradă cu două sensuri: fă-i pe plac, dar asigură-te că și ție ți se face pe plac. Tinzi spre un echilibru sănătos de dăruire și egoism. Și te rog, nu cădea în capcana fricii de singurătate, fiind de acord cu orice opțiune.

6. Nu fugi de probleme

Nimeni nu iubește conflictele. Dacă eviți probleme ani de zile, acestea se vor acumula și într-o zi te vei trezi 25 de ani mai târziu și îți vei da seama că nu mai pot fi rezolvate. Nu suprima emoțiile negative (sau pozitive). Discută cu partenerul tău despre orice problemă care te deranjează. În primul rând, sunteți o echipă, ceea ce înseamnă că trebuie să depășiți împreună adversitățile. Și în al doilea rând, meriți respect și dreptul de a te exprima.

7. Oferiți-vă timp unul altuia

Da, ai propria ta viață, dar, trebuie să găsești un echilibru, altfel relația s-ar putea pierde în cea mai promițătoare etapă. Orice uniune are nevoie de grijă și atenție, recunoaștere și plimbări, surprize și cadouri, întâlniri romantice și seri confortabile acasă. Fiți creativi, nu economisiți energie pentru a vă hrăni simțurile.

8. Depuneți eforturi egale

Se crede că relațiile necesită efort 50/50. Nu este adevărat: doar 100/100! Ambii parteneri trebuie să depună 100% efort în fiecare zi pentru a menține relația la gradul și dinamica potrivită. Este dificil să aștepți armonie acolo unde raportul este „100/20”, „100/50” sau chiar „100/99”. Trebuie să fiți la egalitate. Dacă relația voastră este dezechilibrată, vorbiți despre asta, pentru a reveni pe calea cea bună.

9. Fii empatică și recunoscătoare

Dacă partenerul tău vede situația diferit, încearcă să-l înțelegi și, cel mai important, arată-i că respecți opinia sa. Fii recunoscătoare și un bun ascultător. Chiar dacă doar a încărcat mașina de spălat vase, spune-i „mulțumesc”.  Mulțumește-i pentru ceea ce face și el va dori să o facă din nou, doar pentru a te vedea fericită. Și, desigur, îți va fi recunoscător în schimb.

10. Nu încerca să-l schimbi

Dacă nu-ți place felul în care arată, cum vorbește sau cum sărută, fără să te gândești la vreo schimbare miraculoasă, nu ar trebui să fii alături de el. Punct. Eliberează-te de îndatoriri inventate – lasă-le femeii care va fi fericită cu versiunea originală.