7 Fraze pe care nu le va spune niciodată o bunică bună

Să fii mamă este dificil, iar bunică – și mai dificil. Fără îndoială, bunica este mai înțeleaptă, dar viața se schimbă atât de repede, iar în unele chestiuni nepoții pot fi mai competenți! Prin urmare, bunicile ar trebui să fie mai atente la frazele pe care le rostesc, pentru a nu-și jigni nepoții.

1. ”Chiar nu ai învățat asta acasă?”

Există un set de abilități pe care toți nepoții ar trebui să le posede, în opinia bunicilor. În primul rând, mesajul se adresează părinților, adică aceștia sunt de vină (și de obicei copiii își apară părinții)!

Soluția: Oferă-i ajutorul și spune-i „Hai, îți voi arăta un mod simplu de a face asta!”

2. ”Cum ești îmbrăcat?”

Dacă nepotul este mic, această frază, din nou, este adresată părinților incompetenți care nu-și îmbracă micuțul corect. Dacă nepotul este adolescent, atunci acesta este un dezacord cu moda, iar asta poate răni copilul.

Soluția: Să taci, dar, desigur, dacă nu este vorba despre haine care nu se potrivesc vremii.

3. ”Ești exact ca mama(tatăl) tău!”

Indiferent de cearta dintre bunica și mama (tatăl) copilului, nu ar trebui să implici copilul în conflicte și să-ți exprimi opinia cu voce tare.

Soluția: Nu rosti astfel de fraze!

4. ”Părinții te învață ceva?”

O frază care implică direct răspunsul „nu!”. De fapt, aceasta este o întrebare retorică, pentru că bunica deja a spus totul. Desigur, copilul se va simți jignit – pentru că de fapt, părinții îl învață, dar posibil, diferit de ceea ce presupune bunica. Și dacă nu o fac, de ce să ataci copilul? Care este vina lui?

Soluția: Dacă bunica simte că nepotul are o lipsă gravă de cunoștințe, atunci este mai bine să vorbească despre asta direct cu părinții.

5. ”Încă este micuț, slăbuț, bolnăvicios…”

Bunica poate spune aceste cuvinte unei persoane terțe, în prezența nepotului (nepoatei). Nu, nu vrea în niciun caz să jignească copilul, doar îi este milă de el, îl protejează. Dar nepotul se simte jignit să audă acest lucru. Cine vrea să fie mic, slab, bolnav?

Soluția: Dimpotrivă, spune că este matur, cel mai bun, cel mai puternic și responsabil nepot.

6. ”Ce va crește din acest copil?”

Copilul aude îndoială. Și dacă bunica nu va fi sigură de viitorul luminos al nepotului, atunci cine?

Soluția: Bunica trebuie să-i inspire copilului încrederea că va reuși în viață.

7. ”Sunt mai în vârstă, știu mai bine.”

Oare într-adevăr este așa? Având în vedere că tehnologia avansează, apar obiecte noi, chiar și legile se schimbă! Desigur, bunica nu poate ști totul mai bine!

Soluția: Nu spune această frază, mai bine ascultă opinia generației tinere.