10 cele mai interesante fapte despre psihologia umană.

Cel mai interesant obiect de studiu pentru psihologie a fost și rămâne omul. Omul – este o ființă superioară și cel mai perfect element de evoluție, care rămâne un mister atât pentru psihologi, cât și pentru el însuși.

În acest articol vreau să-ți împărtășesc cele mai interesante fapte despre psihologia umană pe care probabil nu le cunoșteai.

Visurile. Cercetările psihologilor au demonstrat că aproximativ 30% din timp îl dedicăm visării. Cercetările mai arată că persoanele visătoare sunt persoane creative, inventive și abile în găsirea soluțiilor pentru rezolvarea unor probleme care necesită o abordare non-standard.

Fericirea. Starea internă a omului este determinată de activitatea sa fizică sau psihică. Aceasta poate fi munca sau activitatea preferată – adică, acțiunea care îi oferă omului plăcere și care îi permite să se simtă fericit.

Amintirile. Oamenii tind să creadă că amintirile sunt neschimbătoare, stabile, dar nu este așa. Fiecare zi ne aduce ceva nou, toate evenimentele din această zi, chiar și cele mai nesemnificative, ne pot schimba amintirile și caracterul lor.

Decizia. Ne place să credem că toate deciziile noastre sunt logice și deliberate, ceea ce nu este întotdeauna adevărat. O anumită parte din acțiunile noastre care duc la adoptarea unei decizii – sunt subconștiente. Creierul nostru adesea este incapabil să facă față unei cantități mari de informații. În astfel de situații, mintea noastră subconștientă îl ajută la construirea unui anumit model decizional.

Activitatea cerebrală și somnul. Mulți oameni cred că în timpul somnului creierul lor se odihnește. În realitate, în timpul somnului, creierul analizează și procesează informațiile primite în timpul zilei.

Dragostea la prima vedere. Mulți oameni nu cred în dragoste la prima vedere. Și în zadar, deoarece cercetările în acest domeniu au dovedit că timpul necesar pentru a ne îndrăgosti este mai mic de trei minute.

Tăcerea și succesul. Oamenii tăcuți, spre deosebire de oamenii vorbăreți, au mai mult succes în atingerea scopurilor. Cert este că persoanele care preferă să tacă, nu se distrag pe lucruri care apar în procesul de comunicare cu alte persoane. Nu-și pierd concentrația necesară pentru a rezolva o anumită problemă.

Gusturile muzicale. Majoritatea gusturilor muzicale ale omului au caracter asociativ. Ceea ce înseamnă că asociem anumite evenimente, dorințe și visuri cu o anumită compoziție muzicală, care poate reînvia în memorie momentele dragi și plăcute.

Frigul și coșmarurile. Acest fapt științific sugerează că, cu cât este mai rece locul în care dormi, cu atât mai neliniștite și deranjante vor fi visele tale.

Numele. Unul dintre cele mai plăcute cuvinte pentru om este numele său. Dacă într-o conversație cu un interlocutor rostești adesea numele său, atunci șansele tale de a fi pe placul său cresc semnificativ.