Femeile au obosit să fie acuzate de mercantilism. Și eu le înțeleg perfect…

Probabil că această confruntare eternă nu se va sfârși niciodată. Cred că fiecare dintre voi a auzit opinia bărbaților precum că femeile sunt mercantile, că au cerințe mari, iar banii ocupă pentru ele aproape primul loc într-o relație.

La rândul lor, femeile insistă că nu mai există bărbați adevărați și că trebuie să se descurce singure. Nu au pe cine se baza, deci este mai ușor să fie singure.

Cine are dreptate?

Cred că în această dispută le dau dreptate femeilor. Într-adevăr, se pare că nu mai există un echilibru.

Bărbații au devenit leneși, dar nu sunt mai puțin pretențioși.

Am mulți cunoscuți care trăiesc din contul femeilor. Dar, în același timp, reușesc să-și exprime nemulțumirea: “Aici nu este bine…” ”Mâncarea nu este gustoasă!” ”Aici de ce nu este curat?” etc.

Și capătă imaginea unei ființe care nu prezintă nimic „dar are burta mare”. Aspirațiile sale sunt zero. Ambiția – zero. Iar consumul – maxim. Și toată lumea îi datorează ceva. Toți ar trebui să se învârtă în jurul lui. ”Sunt bărbat, sunt lider. Deci, va fi așa cum spun eu!”

Nu. Astfel lucrurile nu funcționează. 

Pot să înțeleg acei bărbați care au o femeie carieristă și el este mai mult un om de casă. Există astfel de cazuri când soții sunt de acord cu aceste roluri și toată lumea este mulțumită.

Cred că acest lucru este permis în realitățile moderne. De ce? Pentru că ambii sunt mulțumiți și fericiți.

Dar aici vorbim despre cazuri cu probleme.

Și atunci ce trebuie să facă femeile? Cum ar trebui să se comporte dacă nimeni nu le poate asigura, proteja și întreține? În mod firesc, ele trebuie să depună efort și să aibă grijă singure de bunăstarea lor.

Totuși, rămân adeptul poziției că bărbatul trebuie să câștige, să întrețină femeia și familia… Iar femeia – ”să-l acopere”.  După cum spune și proverbul: “Femeia – este gâtul, iar bărbatul – capul”

Ce părere aveți despre acest subiect?