6 lucruri care distrug iubirea dintre bărbat și femeie. Observații bazate pe experiența personală.

Mulți confundă dragostea cu îndrăgostirea. Iubirea adevărată este testată și crescută mulți ani. Îndrăgostirea este un sentiment luminos, când totul în piept clocotește de pasiune.

Relația mea, de asemenea, a început cu îndrăgostire, dar în timp, am comis multe greșeli care aproape că au distrus-o. Am decis să le împărtășesc cu voi.

1. Controlul

Controlul depreciază bărbatul. Femeile adesea încearcă să reducă energia masculină, să subjuge. Și niciunui bărbat normal nu-i va plăcea acest lucru. Controlând, femeia încearcă să transforme bărbatul într-un copil.

Dorința de control apare din cauza fricii și îndoielii de sine. Ceea ce înseamnă că nu există încredere. Iar acolo unde nu există încredere, iubirea nu trăiește.

2. Lipsa responsabilității. 

Trebuie să înțelegeți că în fiecare ceartă ambii parteneri sunt de vină. Căutarea vinovatului nu ajută la consolidarea relației. Trebuie să fiți capabili să vă admiteți partea de vinovăție. Și să însușiți lecția din situație, de ce a avut loc conflictul.

Este important să înțelegi că doar tu, nimeni altcineva nu este responsabil pentru ceea ce ți se întâmplă.

3. Nerespectarea limitelor personale

Neînțelegerea faptului că soțul sau soția este o persoană separată. Fiecare are dreptul la spațiu personal. Este important să ai propriile dorințe și aspirații care nu sunt legate de jumătatea ta.

4. Așteptările

Nimeni nu este obligat să răspundă așteptărilor noastre. Nu este nevoie să inventezi ce va spune bărbatul și cum se va comporta. Acestea sunt așteptările tale despre el, iar el nu este vinovat dacă nu ți-a justificat fanteziile.

Nu aștepta nimic specific și în viața ta nu vor exista supărări.

5. Incapacitatea de a cere

Bărbații și femeile sunt diferiți. Nu-ți fie teamă să ceri ajutorul bărbatului. El nu este clarvăzător să cunoască dorințele și nevoile cuiva, chiar dacă aceasta este femeia iubită.

Majoritatea bărbaților își vor ajuta femeia cu plăcere.

6. Fricile

Frica de a fi rămâne singură este calea directă spre singurătate. Dacă femeia se teme să piardă bărbatul, nu va fi niciodată ea însăși. Va fi constant stresată și nu va putea avea încredere în bărbat.

Teama de trădare duce la control, iar acest lucru te sufocă. Și omul are doar o singură dorință – să se elibereze.

Toate aceste puncte se datorează stimei de sine scăzute sau lipsei stimei de sine. De aceea, trebuie să începi cu iubirea și respectul de sine. În copilărie nimeni nu ne învață acest lucru, există alte priorități. Dar nu putem construi relații fericite și puternice, dacă nu există dragoste pentru noi înșine.