Lumea s-a schimbat: femeile moderne nu au nevoie de bărbați. Ele preferă să fie sigure.

Ați observat că din cele mai vechi timpuri bărbatul singur era numit „liber”, iar femeia necăsătorită – „singură”? De ce o astfel de discriminare? Cel puțin la noi cu siguranță există opinia că, dacă femeia este singură, atunci ea are un caracter insuportabil, este analfabetă, nu are grijă de sine etc. Prin asta bărbații încearcă să arate că femeile fără ei sunt nefericite. Ei consideră că pentru a fi fericită, femeia trebuie să se agațe de orice bărbat.

Am auzit în repetate rânduri de la femei că nu au nevoie de bărbați, cel puțin de cei pe care îi cunosc în viața de zi cu zi. Le este mai ușor să rămână singure, decât să fie cu un bărbat. Desigur, acest lucru nu se aplică acelor femei care sunt dispuse să suporte agresiunea din partea bărbaților, doar pentru a nu fi singure.

În ultimele decenii, femeile au aruncat cătușele grijilor cotidiene, au părăsit bucătăriile și au început să-și construiască o carieră, adesea chiar mai reușită decât a bărbaților. Desigur, această întorsătură a evenimentelor a dus la faptul că femeile de succes și-au schimbat cerințele față de partener. Ele nu mai au nevoie de simpla prezență a bărbatului alături, mai ales a unui leneș, agresor sau alcoolic.

Cu toate acestea, bărbații se consideră superiori și nu doresc să se adapteze noilor condiții, nu doresc să îndeplinească cerințele femeilor. În schimb, ei continuă să creadă că vor fi aleși doar din simplul motiv că se numesc ”bărbați”.

S-au încheiat zilele când femeile se țineau de relații doar pentru că le era dificil să trăiască fără bărbat. Acceptau umilința, insultele și agresiunea doar pentru a rămâne cu el. Acum, fetele au învățat să facă munca masculină sau plătesc pentru ea, din moment ce este mai ușor pentru psihicul feminin, decât să se conformeze cu lipsa de respect și batjocura.

Acum ele au o alegere: fie suferă cu o persoană nedemnă, fie trăiesc singure și fericite. Și după cum vedeți, preferințele nu sunt în favoarea bărbaților.

Dacă femeia este singură, acest lucru nu înseamnă că este nefericită sau ceva este în neregulă cu ea. Înseamnă că în această etapă a vieții ea se simte mai confortabil singură, iar mândria și ambițiile nu-i permit să accepte orice bărbat.