5 motive pentru care bărbații după 40 de ani nu reușesc să se căsătorească

Cu siguranță, toată lumea are cel puțin o cunoștință, un bărbat de peste 40 de ani care este singur. Eu cunosc câțiva.

Mulți dintre ei au fost căsătoriți, au copii din prima căsătorie, dar nu se grăbesc să se căsătorească din nou. Și aceștia sunt departe de a fi oamenii proști sau infantili. Ei sunt bărbați destul de bogați, autosuficienți și deștepți.

De ce sunt singuri? Poate că ei înșiși își doresc asta?  De fapt, motivele pentru care nu se căsătoresc sunt multe:

1. Sunt puține femei demne și libere, potrivite după vârstă. 

Există, desigur, dar sunt foarte puține, iar pentru a întâlni una șansele sunt prea mici. Care sunt potrivite după vârstă? De aceeași vârstă sau plus, minus 6-7 ani.

Pentru a petrece o seară plăcută, probabil că sunt potrivite și cele tinere. Dar nu și pentru viața de familie. Ați comunicat cu femeile mai tinere cu 20 de ani? Există o prăpastie imensă între generații. S-ar putea să fiți compatibili fizic, dar nu și moral. Iar femeile de aceeași vârstă fie sunt deja căsătorite, fie sunt concentrate pe carieră.

2. Bărbații își apreciază mai mult timpul.

Ei nu mai au nicio dorință să piardă timpul în așteptarea femeii perfecte, care întârzie. Acest timp poate fi petrecut cu folos.

3. Bărbatul și-a dezvoltat un mod de viață, are anumite obiceiuri.

Un om matur deja s-a format ca persoană și este extrem de dificil să-l schimbi. De-a lungul vieții, desigur, i s-au format anumite obiceiuri cu care cineva s-ar putea să nu fie de acord.

Este ușor să te înțelegi cu cineva când ai 20 de ani. Dar să faci acest lucru, după 40 de ani, este destul de dificil. Și, sincer, nici nu-ți dorești. Omul trăiește pentru sine, confortabil, calm, măsurat. De ce să schimbe toate astea pe ceva necunoscut?

4. Cresc cerințele față de femeie. 

La 18 ani, este suficient ca femeia să nu fie urată. După 40 de ani, îți dorești nu numai să fie frumoasă, ci și inteligentă, educată, decentă, grijulie. Cerințele sunt mult mai mari.

5. Iubirea nu apare.  

Și toate astea nu ar fi nimic, dacă nu ar fi cel mai important punct – să iubești sincer pe cineva la vârsta adultă – este dificil. Și dacă reușești, atunci de celelalte lucruri deja nu-ți pasă. Dar … nu reușești. Și atunci de dragul cui să faci aceste sacrificii?