Un adevăr simplu despre relații, care va ușura viața multor femei.

Atât de multe fete trăiesc cu iluzii! Fete tinere și femei în vârstă. Ele trăiesc în lumea lor magică și nu observă ceea ce este evident. Dar adevărul pe care îl ignoră este simplu și sună astfel: „Când omul vrea ceva cu adevărat, el obține asta în orice fel”.

Atunci când un bărbat îi spune unei fete: ”Am vrut să vin să te văd cel puțin o oră, dar nu am reușit.”,  sau „M-aș căsători cu tine, dar nu anul acesta, stau prost cu finanțele.”

Vedeți diferența dintre „am vrut” și „am făcut”? Omul nu face ceva pentru că nu vrea asta.

Atunci când bărbatul vrea să fie cu o femeie, el acționează. Când vrea să o vadă – vine, sună, scrie. Atunci când vedem clar obiectivul și ne dorim să-l atingem, nu există o stare „intermediară”. Găsim forțe de nicăieri, suntem dispuși să cheltuim resurse și timp pentru a depăși cele mai mari dificultăți, iar cuvântul „nu am putut” nu există.

Și noi fetele pierdem timp prețios așteptând fără sens. Eu am așteptat 7 luni ca soțul meu, care a jurat că „mă iubește și nu poate trăi fără mine”, va găsi puterea să facă totul pentru a mă reîntoarce și a păstra familia. Am așteptat și am crezut că, din moment ce spune „te iubesc”, atunci vor exista și acțiuni, nu doar intenții.

Apoi am înțeles un adevăr. El nu vrea. Și nu trebuie să aștept! Când omul vrea, el nu are nevoie de 7 luni. El face imposibilul, dar corectează totul și femeia iubită va fi lângă el în realitate, nu în cuvinte. Da, este un adevăr dureros, dar sincer. Nu mulți aleg această pastilă amară a onestității. Să trăiești în lumea iluziilor este plăcut. Crezi, aștepți ani de zile, speri că totul se va corecta.

Deci, dacă bărbatul continuă să-ți spună că „totul este complicat și are nevoie de timp” – el pur și simplu nu vrea să fie cu tine. Și nu este un lucru neapărat rău. Nu este nevoie să te lovești de un zid și să suferi. Trebuie să-i accepți dorința și să mergi mai departe.

„Când există dorință – există și mii de posibilități, când nu există dorință – există doar scuze.”

În apărarea bărbaților aș spune că noi, fetele, rareori știm ce ne dorim. Ne-am obișnuit să trăim cu sentimentul că bărbatul „trebuie” să facă, să ne ofere..etc. Poate că ei ar trebui să ia inițiativa și să acționeze, dar nu le-ar strica și fetelor să se „miște” în această direcție. Să de-a de înțeles că nu sunt împotrivă, să vorbească sincer despre emoțiile lor, să-i ofere bărbatului cel puțin o rază de lumină, astfel încât acesta să înțeleagă că toate acțiunile și aspirațiile lui nu sunt în zadar.

Cu toții ne dorim iubire, dar mulți doar în cuvinte. Într-adevăr, pentru mulți, iubirea înseamnă „să mă iubească”. Dar, de dragul unei astfel de iubiri, eu în locul bărbatului nu aș mișca niciun deget.