Iată de ce bărbatul nu mai vorbește cu soția sa, dar împărtășește problemele cu altă femeie.

Bărbatul nu se consultă cu soția, nu o informează despre planuri, dar cu amanta discută totul. Ea pretinde că îl susține, deși nu este de acord cu ceea ce spune el.

Soția nu poate ajunge la inima bărbatului, deși este gata să discute și să-l ajute să rezolve problemele. Cu atât mai mult că aceste probleme întotdeauna sunt legate de familie,direct sau indirect.

Ce avem în final? Femeia care îi oferă bărbatului o familie și confort, care își împărtășește bucuriile, tristețile și bunurile, nu știe despre posibilele probleme, pentru că „Ce să vorbești cu ea?”, iar amanta căreia nu-i pasă de acest bărbat și de familia sa, îl ascultă și dă din cap. Nu este de acord, dar continuă să dea aprobator din cap, pentru că, în caz contrar, el o poate schimba pe alta ”care va fi de acord.”

De ce el a încetat să vorbească cu soția?

La începutul relației tinerii sunt siguri că se iubesc, comunică excelent și discută orice. Dar într-un anumit moment se schimbă totul și cei doi se privesc reciproc ca fiind dușmani.

Orice persoană are nevoie de comunicare, sfaturi și cooperare din partea persoanei dragi. Altceva e ceea ce auzim ca răspuns, atunci când vorbim despre planurile, visurile și probleme noastre. Dacă, de fiecare dată primim un răspuns negativ și ocară, atunci dorința de a comunica dispare de la sine.

Bărbații, sunt nerăbdători la orice critică a ideii lor, dar în cele din urmă, critica poate fi exprimată înțelept, corect. Cineva dintre înțelepți a spus: „Adevărul trebuie servit frumos, nu aruncat în față ca o cârpă murdară.”

Este important să lași omul drag să vorbească, să îi recunoști dreptul că vrea ceva, că simte anumite emoții, că își face griji pentru viitorul său și apoi să-ți exprimi corect și atent opinia. Este important să înțelegi că soțul tău poate accepta și poate respinge punctul tău de vedere – este dreptul lui, la fel cum și tu ai dreptul să nu fii întotdeauna de acord cu el.

Dacă în familie există un contact, bărbatul nu va merge la altă femeie să-și împărtășească tristețile și aspirațiile.