7 greșeli frecvente pe care le fac multe cupluri și care distrug relațiile.

De ce vă certați, nu vă înțelegeți sau vă supărați? Foarte des, cuplurile fac greșeli care împiedică partenerii să se bucure de relație.

7 greșeli pe care este important să le cunoască atât bărbații, cât și femeile.

1. El/ea oricum nu va pleca nicăieri.

Atunci când te întâlnești cu o persoană, s-ar putea să crezi asta. Dar este o greșeală mare, deoarece partenerul/partenera va considera că îl/o tratezi cu dispreț și s-ar putea să te părăsească.

2. Îl/o voi schimba.

Oamenii vor să fie acceptați așa cum sunt cu adevărat. Dacă încerci să-ți schimbi partenerul, el va privi acest lucru ca manipulare și lipsă de iubire. Nu vei reuși să transformi un bărbat social într-un băiețel casnic, iar o femeie strălucitoare într-un ”șoricel gri”.

3. Încălcarea limitelor personale.

Orice om vrea să aibă un hobby, teritoriul și timpul său personal. Dacă bărbatului îi place să se uite la fotbal, iar tu insiști că este un sport inutil, vei arăta în ochii lui ca o femeie care nu-l respectă. Fiecare dintre noi vrea uneori să petreacă timpul singur, așa că este mai bine să nu te agăți de om, dacă astăzi a decis să rămână acasă și să citească o carte.

4. Ascunderea problemelor.

Este o greșeală comună pe care o fac multe cupluri. Poate te gândești că dacă nu vei vorbi despre problemă, nu te vei certa cu persoana iubită. Cert este că în acest fel împingi situația dureroasă și ea crește ca un bulgăre de zăpadă. Iar într-o zi acesta va acoperi relația voastră.

5. O parte terță. 

Nu este vorba despre amante și amanți, ci despre momentul în care cei doi împărtășesc cu prietenii sau rudele cum se dezvoltă relația lor. Astfel ei speră să găsească sprijin. În viitor, un astfel de comportament se va întoarce împotriva amândurora, de aceea dificultățile trebuie rezolvate doar de voi doi.

6. Fără prieteni.

În special la începutul unei relații, multe cupluri se îndepărtează de cei cu care petreceau timpul anterior. Dar, în timp, când hormonii se mai potolesc, prietenii s-ar putea să uite de tine și să nu te mai accepte în cercul lor. Dacă se întâmplă să te desparți și de partener? Atunci trebuie să petreci ore întregi singur(ă), fără persoana iubită și fără prieteni.

7. Gelozia.

Când unul este gelos pe celălalt, acest lucru poate afecta negativ relația. Dacă îți bănuiești partenerul de trădare, mai devreme sau mai târziu el chiar te va trăda. Poate că gelozia ta este o problemă psihologică și este mai bine să mergi la un psiholog care va determina cauzele acestei emoții negative pe care o experimentezi.