Implementează aceste 2 obiceiuri în viața ta și vei reuși să te îmbogățești.

Într-unul dintre articole am împărtășit povestea despre cum am câștigat primii mei bani. 10.000 de dolari. Acolo am spus că cel mai dificil este să câștigi primii bani și că mulți oameni ”merg într-un cerc”, de aceea nu pot deveni bogați.

Ce înseamnă ”să mergi în cerc”?

Greșeala principală: să stai la un anumit nivel un timp foarte îndelungat.

Privește-i pe cei din jur, oamenii ajung la un anumit nivel financiar, după care încetează să se dezvolte.

Vă voi da un exemplu:

Am un prieten care timp de 2 ani a crescut la un salariu de 1400 de dolari pe lună. Această sumă pare semnificativă, nu? Însă au trecut 5 ani și el a rămas tot la acel nivel. Toți banii pe care îi câștigă sunt alocați pentru cheltuielile familiei. În cele din urmă el mereu rămâne cu nimic. S-a plictisit de munca sa, dar nici nu poate să plece, pentru că nu a economisit corect banii.

Iar acesta este primul obicei, fără de care nu vei deveni bogat, chiar dacă câștigi 4500 pe lună.

Eu nu am făcut ceea ce făcea prietenul meu. Dacă încasam o sumă de bani pentru un vagon descărcat, imediat economiseam 10%. Câștigam pentru altceva, la fel, 10% erau puse deoparte. Și după un timp, am acumulat o sumă impresionantă pentru a face ceea ce-mi aduce plăcere. Astfel, după un timp mi-am deschis prima afacere.

Apoi apare o altă dificultate care îi împiedică pe mulți să devină bogați: înțelegerea greșită unde se duc banii.

Fiecare dintre noi s-a confruntat cu situația când s-ar părea că ai bani, dar brusc nu-i mai ai. De aceea am implementat în viață al doilea obicei – de a înregistra cheltuielile.

Timp de o lună am ținut un jurnal de cheltuieli și am descoperit că pot economisi mai mult de 10%, iar acești bani pot fi investiți într-o afacere nouă.

De aceea, dacă dorești să te miști spre bogăție, te sfătuiesc să implementezi aceste 2 obiceiuri. Fără ele nu vei reuși. Pentru că îți va fi dificil să pleci de la locul de muncă dacă nu ai economii și dacă nu știi unde ți se duc banii.

Ai obiceiul de a economisi o parte din bani?