Nu este totul roz: adevărul despre relații pe care mulți oameni refuză să-l accepte.

Știți, indiferent de ce vi se spune, continuați să credeți orbește că în cazul vostru totul va fi diferit și, cu siguranță, nu vă va afecta. Da, desigur, totul poate fi bine, dar pentru asta trebuie să depuneți mult efort și, în ciuda faptului că vă iubiți, de multe ori aveți valori de bază complet diferite și… Credeți-mă, separarea va fi cea mai bună opțiune.

Pentru mulți relația este muncă, eforturi, iar pentru mulți dezamăgire. Și totuși sunteți siguri de relația voastră. Pe voi nu vă va afecta. Dar adevărul – este dur. Și scopul meu nu este să vă sperii, ci mai degrabă să vă conving să acceptați și atunci șansele să aveți o relație fericită vor crește.

Probabil ați observat cum omul de care erați atrași înainte, după un timp, din anumite motive, vă irită, vă înnebunește. Acest lucru se întâmplă pentru că oamenii se cuplează adesea cu cei care au calități diferite. De exemplu, oamenii liniștiți cu cei rebeli. Astfel unul găsește în celălalt ceea ce îi lipsește lui. La început totul este frumos. Dar mai târziu? Elementul de noutate dispare și încep conflictele. Oamenii pot fi fericiți doar acceptând, nu încercând să-l schimbe pe celălalt.

Dacă încă mai credeți în sufletul pereche, atunci îndrăznesc să vă dezamăgesc: nu există așa ceva. Dar asta nu înseamnă că nu există o persoană potrivită pentru voi, există și nu doar una. Însă fiecare decide cu cine va construi o relație. Este alegerea fiecăruia.

Există unele lucruri care reduc într-adevăr probabilitatea despărțirii – un animal de companie și un cont bancar comun. Prin urmare, cu cât există mai mulți astfel de factori, cu atât probabilitatea este mai mică.

Pasiunea poate veni și poate dispărea dintr-o relație. Și cel mai important lucru este să nu vă  fie frică de asta. Căutați modalități de a o reîntoarce (încercați ceva nou, de exemplu).

Am scris deja despre valori, rețineți că nu este despre interese: când unul iubește fotbalul, iar celălalt telenovelele. Aici este despre altceva, un partener este setat pe bani și statut, iar celălalt are alte valori. Și aceasta este deja o problemă. De aceea, este mai bine să discutați totul încă de la început.

Nu vă consolați cu iluzia unei căsnicii perfecte, cu dragostea eternă. Conștientizați faptul că vor fi momente dificile și probabil că unul dintre voi sau ambii veți dori să vă despărțiți, se poate întâmpla să nu vă mai suportați reciproc. Totul depinde de cum veți depăși aceste momente.

Compatibilitatea – este extrem de importantă. Și s-ar putea să nu fie întotdeauna. Tocmai pentru că omul are capacitatea de a se schimba și nu-ți mai aduce fericire. Sunteți dispuși să lucrați pentru a rămâne împreună în ciuda acestor schimbări?