Cele 5 nevoi fundamentale într-o relație de cuplu. Satisfacerea lor vă va asigura armonie și fericire.

Satisfacerea acestor 5 nevoi de bază vă poate dărui o relație fericită și armonioasă. Dar dacă multe dintre ele vor fi ignorate, atunci șansele ca ea să fie cu adevărat fericită și de lungă durată sunt destul de mici. Iată care sunt aceste nevoi:

1. Nevoia de a fi dorit (de a fi s*xy pentru partener) și necesar (nevoia de atenție).

Această nevoie este satisfăcută datorită faptului că partenerul/partenera, de exemplu, nu te compară cu altcineva, îți spune complimente. El/ea își arată atenția față de tine, te ajută și te sprijină, ceea ce înseamnă că are nevoie de tine, că ești o persoană important(ă) pentru el/ea

Și deasemenea, manifestă inițiativă în plan s*xual. Acest lucru va fi plăcut atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Pentru că doar în acest momente ne simțim cu adevărat s*xy și atractivi pentru partenerii noștri.

2. Nevoia de a fi auziți și înțeleși corect

Este foarte important să puteți nu numai să ascultați, ci și să auziți. Învățați asta împreună. Oferiți-vă ocazia să vorbiți pe rând, apoi întrebați pentru a afla dacă ați înțeles corect. Într-o relație acest lucru este foarte important.

3. Nevoia de a fi acceptați

Renunțați la încercarea de a vă schimba și îmbunătăți reciproc. Odată ce ați ales această persoană, înseamnă că vi se potrivește. Deci, acceptați-vă și iubiți-vă așa cum sunteți. Mai bine concentrați-vă atenția asupra avantajelor și părților frumoase pe care le aveți, decât pe dezavantaje.

Da, persoana iubită s-ar putea să fie departe de ideal, dar și tu de asemenea. De fapt, nimeni nu este perfect și de ce să fii așa? Optați pentru sinceritate și autenticitate. Imperfecțiunea noastră este cea care ne face personalități vii, unice și interesante.

4. Nevoia de a fi importanți și unici

Acest lucru se întâmplă atunci când nu ești comparat cu cineva. Când nu ți se spune: „Uită-te la el/ea, dar tu ce faci?” Este atunci când există sentimentul că partenerul are nevoie doar de tine, de nimeni altcineva, indiferent de orice.

5. Nevoia de încredere și securitate

Este atunci când ambii puteți avea încredere cu adevărat unul în celălalt. Când nu vă verificați telefoanele, nu căutați prin buzunare pentru a afla dacă este fidel(ă) – nu, doar aveți încredere și știți că acest lucru este reciproc.

În consecință, vă simțiți în siguranță unul lângă celălalt (siguranță psihologică, emoțională și materială). Știți că vă puteți spune unul altuia totul, puteți împărtăși, fi sinceri și reali.

Dacă aveți o astfel de relație – aveți grijă de ea, pentru că merită.