24/7 împreună: Iată cum puteți menține relația armonioasă în timpul carantinei.

În condițiile carantinei, multe familii și cupluri au ajuns literalmente blocate în același apartament, forțate să lucreze și să petreacă 24/7 împreună. O interacțiune atât de strânsă poate deveni o amenințare pentru căsătorie.

Ce consecințe aduce cu sine carantina?

Stresul și anxietatea nu sunt cel mai bun sol pentru o viață intimă de succes. La unii situația stresantă provoacă o scădere a dorinței s*xuale, la alții – creșterea ei.

Schimbarea libidoului

În cazul desincronizării complete cu partenerul, există cel puțin două căi de ieșire: masturbarea și masajul erotic. Femeile deseori confundă dorința de intimitate cu dorința de tactilitate – nu vor s*x, ci mângâieri, îmbrățișări, sărutări. Este important ca procesul să fie plăcut pentru ambii.

Anxietate severă

Izolarea în casă poate fi alarmantă, alimentată de vești proaste despre virus. Anxietatea ta, plus anxietatea partenerului, vă poate forța să vă pierdeți cumpătul. În carantină chiar și cel cel mai simplu fenomen devine catastrofal.

Punctele slabe într-o relație

Criza publică scoate în evidență momentele de criză din relații. Aici apare diferența în obiceiurile casnice, valori, obiective și hobby-uri.

Cum să păstrați relația armonioasă?

1. Discutați despre limite

Precizați în avans cât de mult spațiu și timp are nevoie fiecare membru al familiei. Circumstanțele ciudate necesită soluții specifice. Poate că trebuie să faceți o schimbare a mobilierului, astfel încât fiecare să aibă propriul spațiu de lucru sau cumpărați căști pentru cei care lucrează de acasă și comunică mai des.

2. Depășiți stresul în mod etic

Gândiți-vă cum puteți gestiona stresul cât mai eficient. Alegeți un mod inofensiv: este mai bine să vă petreceți seara jucând Candy Crush sau vizionând un film, decât să vă acuzați reciproc de ceva.

3. Comunicați cu alte persoane

Nu reduceți toate comunicările doar la conversațiile cu partenerul și copiii. Comunicați online cu prietenii, rudele și colegii pentru a ”dilua” puțin izolarea și a simți că lumea este încă nelimitată și se extinde dincolo de casa voastră.

4. Nu complicați lucrurile

Nu vă gândiți dinainte că va fi dificil. Renunțați la gândurile că vă veți urî reciproc, fiind într-un apartament zile întregi. Rămâneți în continuare interesanți unul pentru celălalt, nu permiteți rutinei să vă invadeze relația, îmbrăcați-vă și organizați întâlniri romantice în casă.

5. Vorbiți

Vorbiți despre tot ce vă preocupă. Bărbații și femeile fac față stresului în mod diferit – bărbații se închid în sine, femeile sunt orientate spre conversații intime și schimb emoțional.

Dacă nu veți privi carantina ca pe o închisoare, ci veți vedea în ea oportunitatea de a vă cunoaște reciproc mai bine, atunci cu siguranță veți depăși cu demnitate situația, consolidând relația și îmbogățind-o.