5 trucuri subtile care te vor ajuta să câștigi simpatia oamenilor, chiar și împotriva voinței lor.

Toți tindem să ne atingem obiectivele. Și metodele noastre pot varia foarte mult: unii merg direct la țintă, în timp ce alții preferă să acționeze mai delicat, folosind tehnici psihologice simple, care îi ajută să câștige simpatia chiar și a unui străin. Apropo, diplomații, politicienii, designerii apelează la aceste trucuri pentru a fi pe placul oamenilor.

1. Pentru a convinge interlocutorul, puteți folosi un tip special de îmbrăcăminte.

Îmbrăcămintea cu logo-ul unui brand cunoscut ajută la câștigarea simpatiei interlocutorilor, chiar și împotriva voinței lor. Aici acționează două trucuri psihologice: loialitatea față de brand și efectul de recunoaștere.

2. Există un moment optim când vă puteți promova ideile și cerințele.

Medicii spun că oboseala cronică ia scara epidemiei. Și femeile sunt mai predispuse la această afecțiune decât bărbații. La sfârșitul zilei de lucru, omul practic nu mai are puterea de a argumenta, iar acesta este un moment ideal pentru a vă promova ideile.

3. Aspectul corect poate fi mai important decât calitățile interne ale persoanei.

Indiferent că ne place sau nu, natura umană este destul de superficială, de aceea suntem atrași împotriva voinței noastre de oameni frumoși și carismatici. Acesta este un stereotip al atractivității fizice: subconștientul nostru iubește tot ceea ce este frumos și semnalează că poți avea încredere într-o persoană atractivă la exterior.

4. Poți învinge într-o dispută, astfel încât adversarul nici să nu observe trucul. 

Pentru a convinge chiar și cel mai aprig oponent, trebuie să acționezi în 3 etape: 1) ascultă-l cu atenție; 2) găsește în discursul său ceva cu care ești de acord și anunță-l despre asta; 3) transmite-i opinia prin punctul tău de vedere general.

5. Particularitatea psihicului uman nu permite prieteniei să crească în iubire.

Imaginează-ți că trebuie să bați un cui, dar nu ai ciocanul la îndemână. Alergi prin casă în căutarea instrumentului potrivit, fără să te gândești la faptul că acest cui putea fi bătut cu o cheie, care era în apropiere. Acest fenomen psihologic se numește fixare funcțională.

El se manifestă și în relațiile umane. Dacă, de exemplu, ai decis să cucerești inima unui coleg, nu încerca la început să legi o relație de prietenie cu el. Pentru că, datorită efectului fixării funcționale, vei rămâne în zona de prieteni fără șanse să aveți o continuare romantică.