Uneori minciuna îți poate salva viața. 6 situații într-o relație când merită să minți.

În unele cazuri, neadevărul te poate ajuta să-ți înveselești partenerul sau chiar să-ți salvezi viața.

1. Când părăsești un partener agresiv. 

Dacă ai decis să ieși dintr-o relație distructivă și îți pregătești calea de retragere, poți minți. Sarcina ta principală este să-i atragi atenția pentru a economisi bani, a-ți aduna lucrurile, a stabili contacte cu persoane care te vor ajuta să ieși din acest întuneric.

Reacția agresorului este imprevizibilă dacă înțelege că victima îi scapă. De aceea, este mai bine să rămâi vie și sănătoasă, decât corectă și cinstită.

2. Când partenerul întreabă: „Ai iubit pe cineva mai mult decât pe mine?”

Dacă nu v-ați pus de acord în prealabil cu privire la onestitatea absolută, atunci răspunde „nu”. Să admitem că în viața ta a existat un sentiment mai puternic decât cel actual. Cine se va simți mai bine dacă spui adevărul?

3. Când pregătești o surpriză

De obicei, omului căruia i se pregătește o surpriză, i se deschide al treilea ochi și abilitatea de a vedea prin pereți – există șanse mari să înțeleagă totul înainte de timp. Și atunci, cel mai probabil, va trebui să minți, pentru a păstra secretul. Asigură-te că neadevărul este inofensiv, altfel riști să pierzi persoana dragă înainte de a ajunge în ziua X.

4. Când pleci de la o persoană în general bună

Iubirea a trecut, iar tu îți faci valiza. Fostul partener se întreabă probabil ce nu este în regulă. Nu te grăbi să-i înșiri toată lista de comportamente greșite. Ești sigură că motivul despărțirii sunt defectele sale? Sau este avantajos să-ți justifici plecarea, acuzându-l de toate păcatele?

5. Când faci un compliment pentru a înveseli partenerul/partenera

Să zicem că prietena ta a prins o răceală și s-a transformat dintr-o frumusețe într-o fată cu nasul umflat și ochii roșii. Expresia „arăți grozav” nu este deloc minciună, pentru că fata are o oglindă, ea știe adevărul. Acesta este doar un alt mod de a vorbi despre iubirea ta.

6. Când nu este secretul tău

Toate proprietățile dobândite în timpul căsătoriei sunt considerate comune, dar nu și secretele prietenilor voștri. Nu trebuie să inventezi o poveste falsă plină de detalii, ci să răspunzi „nu știu” la întrebarea incomodă despre prietenul tău.