Preferi roșu sau negru? Alege culoarea preferată și află ce spune despre tine.

Preferințele omului pot spune multe despre caracterul său. Iar culoarea preferată nu face excepție. Omul care iubește roșul are un caracter diferit de cineva care adoră, să zicem, nuanțele de verde. Iar cel care alege portocaliu, cu siguranță, nu arată ca un iubitor de negru.

ROȘU – culoarea energiei vitale, pasiunii și forței. Culoarea roșie se asociază cu agresivitatea și dorința s*xuală. Cei care preferă această culoare au o voință puternică, sunt curajoși și pasionali. Acești oameni sunt firi excentrice, luminoase. Dacă roșu te irită –  asta ar putea spune că îți este teamă să te deosebești cumva și tinzi să fii pasiv.

ORANGE – de obicei este aleasă de oamenii optimiști, iubitori de viață, visători și de cei care au o intuiție bună. Această culoare simbolizează bucuria și plăcerea, inclusiv s*xuală. Psihologii consideră că atunci când omul simte necesitatea acestei culori, în viața lui lipsește satisfacția.

MARO și toate nuanțele sale – sunt culorile pământului. Sunt preferate de oamenii care prețuiesc tradițiile, cei familiști și încrezători. Cealaltă parte a culorii – este închiderea și egoismul.

GALBEN – simbolizează calmul. Ești dispus să stabilești contactul cu oamenii, să soluționezi probleme, să te afirmi din punct de vedere creativ. Când preferi această culoare – vrei să placi, arăți curiozitate, curaj și comunicare. Dacă nu-ți place galbenul – probabil încerci să te ascunzi de toți.

VERDE – culoarea renașterii, speranței, iubirii. Cel care o alege – caută o modalitate de a se manifesta. Verde-deschis – ești capabil(ă) și dorești să ai grijă de alții. Verde-închis – transmite dorința de a-i controla pe toți.

ALBASTRU – culoarea preferată a oamenilor calmi, solidari, cinstiți. Alegerea albastrului reflectă necesitatea de schimbare și maturizare spirituală.

ROZ – culoarea a tot ce este viu, transmite necesitatea de blândețe, sensibilitate, vulnerabilitate. Femeile care aleg această culoare – doresc grijă și protecție. Celor extrem de pragmatici – această culoare le provoacă iritare.

MOV – este culoarea oamenilor dezvoltați spiritual. Poate transmite tendința spre misticism. Când în viața omului există mult mov, acest lucru poate sugera că el are nevoie de sprijin.

NEGRU – din punct de vedere psihologic este culoarea negării, neîncrederii și viziunii negative asupra vieții. Cei care adoră negru percep realitatea în nuanțe întunecate.

GRI – culoarea care poate transmite două stări ale omului: liniștea și echilibrul – acesta este aspectul pozitiv al culorii gri. Iar cel negativ este – tristețea. Este aleasă de oamenii care nu doresc să iasă în evidență, care vor să rămână în umbră.

ALB – este sinteza tuturor culorilor. Albul nu respinge – de aceea poate fi preferat de oricine. Albul semnifică începutul. Există o opinie că dacă la o anumită etapă a vieții încetezi să alegi alb și preferi nuanțele întunecate, înseamnă că ești setat pesimist.