Iată cum pot fi evitate certurile în cuplu din cauza banilor.

Problemele sunt diferite, dar se rezolvă la fel: prin calcule și negocieri.

Aveți o atitudine diferită față de bani

În acest caz, compromisul este o opțiune care va satisface ambele părți. Vă va ajuta planificarea bugetului: lunar și anual. În acest plan veți stabili toate cheltuielile necesare și chiar economiile, care îl va liniști pe unul dintre voi. Iar al doilea va putea cheltui banii alocați pentru micile plăceri.

Jumătatea ta cheltuie mult

Există o diferență între situațiile în care partenerul este prea cheltuitor și când ți se pare că cheltuie prea mult. Înregistrați cheltuielile pentru cel puțin o lună. În acest caz, puteți observa lucruri curioase. De exemplu, se dovedește că partenerul cheltuie într-adevăr mai mult, deoarece cumpără produse alimentare și produse chimice pentru întreaga familie.

Ține cont de acest lucru atunci când îi reproșezi partenerului că te descurci cu un săpun pe an. Dacă nevoia de economii devine evidentă, o listă de costuri vă va ajuta să analizați cheltuielile și să aflați unde puteți economisi.

Partenerul tău câștigă puțin

Fii realistă: nu toată lumea se naște pentru a câștiga milioane, indiferent ce spun citatele motivaționale.

„Să întreții familia”, „să tinzi la mai mult” – toate acestea sună frumos, dar depinde de dorința și caracterul persoanei.

Dacă partenerul tău se mulțumește cu ceea ce este, prețuiește în el alte calități și asumă-ți tu funcția de a câștiga mai mult sau caută-ți alt partener. Reeducarea unui adult este o activitate inutilă. Este mai bine să cheltui această energie pentru ceva care îți va aduce bani.

Ești pusă în situația să ceri bani de la partener

Această situație pare a fi violență economică, deci cearta nu mai este eficientă. Desigur, multe cupluri trăiesc ani de zile într-o situație în care unul dintre soți nu lucrează și ei par fericiți, dar nu toată lumea reușește asta. Cu siguranță, când plănuiai concediul de maternitate sau de a fi casnică, aranjamentele erau diferite. Acum te afli într-o poziție dependentă, din care nu poți ieși ușor.

Este inutil să te cerți. Dacă situația nu ți se potrivește, caută o sursă de venit, fă economii și pleacă.

Venitul comun nu vă ajunge pentru cele necesare

Amândoi lucrați, dar chiar și două salarii nu sunt suficiente pentru plățile obligatorii. Drept urmare, în timpul liber vă certați pentru a afla cine este de vină. Amândoi sunteți nervoși și vă învinovățiți reciproc. Acest lucru nu afectează în niciun fel mărimea câștigurilor. Mai bine discutați cum să îmbunătățiți situația.

– puteți reduce costurile – acest lucru este real, chiar dacă veniturile de-abia vă ajung;

– puteți schimba munca;

– puteți găsi încă un loc de muncă.

În relație, nu există nimeni care, implicit, trebuie să poarte responsabilitatea să asigure familia. Și dacă ți se pare că partenerul nu depune efort suficient, acordă atenție la ceea ce faci. Poate că potențialul este ascuns în această direcție.