8 Lucruri pe care copilul tău nu trebuie să le vadă, să le audă și să le știe.

V-ați gândit vreodată la faptul că micuții nu trebuie să vadă și să audă tot ce se întâmplă în jur? Dacă da, puteți spune că sunteți părinți adecvați. Dar există și cei care își permit expresii obscene, abuzuri, condamnarea oamenilor. Dragi părinți, există lucruri pe care copilul nu trebuie să le audă, să le vadă și să le știe!

1. Secretele străine

Să presupunem că mama cuiva ți-a spus ceva despre copilul ei. Deci, nu trebuie să împărtășești aceste informații copilului tău. Este un secret, nu? De asemenea, nu merită să povestești despre prietenele sau rudele tale care au făcut ceva rău. Copilul nu trebuie să știe deloc acest lucru!

2. Certurile

Nu vă certați niciodată în prezența copilului. Printr-un astfel de comportament, nu numai că veți pierde respectul copilului, ci și îl veți seta negativ împotriva tatălui/mamei, iar el va decide că toate conflictele pot fi rezolvate doar prin insulte și scandaluri.

3. Negativitatea de la școală

Oricât de rău ar fi profesorul copilului tău, nu trebuie să-ți împărtășești opinia cu privire la acest subiect în prezența copilului. Dacă nu-ți place locul unde studiază copilul tău, atunci transferă-l în alt loc! Dacă vorbești negativ despre școală și profesori, copilul va prelua toate acestea de la tine.

4. Discutarea copilului în absența lui

Cu siguranță nu-ți place când cineva te vorbește pe la spate. Așadar, de ce să-ți permiți să vorbești despre copilul tău drag în absența lui. Aceasta este o adevărată trădare, îți vei pierde respectul și credința copilului în dreptate și onestitate.

5. Plângeri cu privire la aspectul tău

Există mame cărora le place să se uite în oglindă și să se plângă de aspectul lor. Nu poți face asta pentru că expresiile: „Sunt grasă”, „Am celulită, acnee” etc. vor rămâne în memoria copilului. Uneori mamele flirtează, astfel încât tații să încerce să le convingă că sunt frumoase, dar copilul nu înțelege acest lucru.

6. Obiceiurile proaste

Faceți astfel încât copilul să nu vadă cum fumați sau beți alcool. Îi oferiți un exemplu foarte rău. Mai bine gătiți mâncare sănătoasă, arătându-i cât de delicioasă și sănătoasă este!

7. Problemele cu banii

Adulții lucrează de dimineață până seara și nu au niciodată bani suficienți, iar copilul nu trebuie să știe acest lucru, pentru că nu este încă familiarizat cu această sferă a vieții. El poate fi foarte speriat de informațiile că aveți bani puțini.

8. Poveștile de groază 

Psihicul copilului este vulnerabil, de aceea nu va putea asculta fără consecințe pentru el, povești cumplite despre ucigași și maniaci. Nici filmele de groază nu sunt pentru copii! Desigur, trebuie să-i explici că este mai bine să nu se apropie de străini, că pe stradă trebuie să fie atent când traversează etc., dar cu poveștile de groază poți obține doar un singur lucru: copilului tău îi va fi frică de orice foșnet.

Mai cunoașteți și alte lucruri care nu trebuie discutate în prezența copiilor? Voi fi recunoscătoare dacă veți completa această listă.