4 întrebări care îți vor arăta dacă relația ta actuală este sortită la eșec

Puneți-vă aceste întrebări pentru a afla cât de viabilă este relația voastră actuală.

1. Vă doriți același lucru?

Pentru succesul unei relații pe termen lung, este necesar ca partenerii să fie uniți prin obiective, interese și dorințe comune. Desigur, nu trebuie să vă copiați reciproc în toate. Este posibil să nu coincideți în lucrurile mici, dar când vine vorba de lucrurile importante, este mai bine să fiți pe aceeași lungime de undă.

Coincid viziunile voastre despre carieră, căsătorie, nașterea copiilor? Vreți să trăiți în același loc? Dacă în unele problemele fundamentale nu puteți fi de acord categoric, atunci nu trebuie să vă convingeți că veți reeduca partenerul. Fie acceptați persoana așa cum este, fie rupeți relația în cele din urmă.

2. Vă puteți deschide complet unul altuia?

Îi poți spune partenerului deschis despre sentimentele și emoțiile tale? Te simți confortabil discutând despre relație? Tindeți să vă împărtășiți unul altuia ce vi se întâmplă în viață?

Dacă te simți incomod vorbind despre gândurile tale și nu poți fi deschisă complet, nu veți obține niciodată apropierea emoțională necesară unei relații de succes.

3. Cum rezolvați conflictele?

Dacă nu puteți rezolva aproape nimic fără scandal, ar trebui să vă gândiți la încheierea relației. Atunci când oamenii se ceartă constant și rezolvă conflictele într-o manieră agresivă, relația lor încetează să se dezvolte. În loc să se bucure de timpul petrecut împreună, ei doar se gândesc cum să evite un alt conflict verbal și cum să-i demonstreze celuilalt că are dreptate.

În relațiile sănătoase, conflictele se rezolvă prin discuții constructive care în final, ajută ambii parteneri să devină mai buni.

4. Poți fi tu însăți?

Cel mai bun lucru într-o relație de lungă durată este că ai o persoană apropiată care îți cunoaște și părțile mai puțin frumoase, dar oricum te iubește. Gândește-te, cât de des în prezența partenerului trebuie să te comporți nu așa cum ți-ai dori, pentru a corespunde standardelor sale.

Oamenii pot menține o relație de lungă durată, precum și una romantică, și de prietenie, numai dacă se simt confortabil unul în prezența altuia.