9 Lucruri pentru care nu trebuie să-ți ceri scuze niciodată.

Lumea noastră este concepută astfel încât oamenii să se poată manipula reciproc, provocându-și sentimentul de vinovăție. Din acest articol veți afla despre lucrurile pentru care nu este nevoie să vă cereți scuze.

1) Aspectul exterior

Aspectul poate deveni sursa complexelor și stimei de sine scăzute. Nu este nevoie să răspunzi la comentariile altora, că nu arăți într-un anumit fel. Dacă ești sigură că totul este în regulă, atunci nu are rost să acorzi importanță comentariilor și să-ți ceri scuze pentru asta.

2) Stilul de viață agitat în tinerețe

De fapt, tinerețea ne este oferită pentru a încerca toate farmecele ei și a trage concluzii. Nu există oameni care să nu fi făcut greșeli în tinerețe. Chiar și în biografiile oamenilor celebri există ”pete întunecate”. Nu trebuie să te simți vinovată pentru această perioadă a vieții.

3) Opinia personală

Multe persoane se rușinează să-și prezinte punctul de vedere. Dacă ai o opinie personală, de ce să nu o exprimi fără să-ți ceri scuze? Chiar dacă opinia ta nu va fi populară, instinctul de turmă este mai nefavorabil și duce uneori la degradare.

4) Comportamentul altor persoane

Uneori, oamenii sunt atât de mândri, încât așteaptă să-ți ceri scuze pentru comportamentul altor persoane, de exemplu, pentru un prieten sau o prietenă. Nu putem fi responsabili pentru acțiunile altor oameni, care sunt responsabili pentru ei înșiși.

5) Pentru că îți dorești să fii în singurătate

Orice persoană obosește de ceva și vine momentul când are nevoie de singurătate. În cele din urmă nu trădezi pe nimeni, nu dezamăgești, deci nu ai motive să-ți ceri scuze.

6) Pentru întrebările pe care le adresezi 

Destul de des, oamenii își cer scuze înainte de a întreba ceva. A devenit atât de familiar încât nimeni nu se gândește că, de fapt, nu ai pentru ce să-ți ceri scuze. Ești la egalitate cu această persoană, deci nu este nevoie să-i spui: „Scuzați-mă, vă rog, vă pot întreba ceva?”

7) Pentru sentimentele tale

Apariția anumitor sentimente nu este în puterea noastră. Ele sunt ca ploaia și zăpada care apar și dispar brusc. Poate că cealaltă persoană te va înțelege, poate că nu, dar cu siguranță nu ai de ce să-ți ceri scuze, dacă nu ai făcut nimic rău într-o situație emoțională.

8) Pentru prietenia cu cineva 

Este decizia ta cu cine legi prietenii. Este viața ta personală și nimeni nu are dreptul să o manipuleze în favoarea sa.

9) Pentru viața ta

Fiecare decide singur cum își petrece viața. Există eroi care tind să se sacrifice de dragul altora, dar nu înseamnă că trebuie să urmezi exemplul lor. Nu te vei putea bucura niciodată de viață, dacă o trăiești așa cum își doresc alții.