Sunt foarte utile. 10 trucuri psihologice care îți pot schimba viața de zi cu zi.

Astăzi vreau să-ți împărtășesc câteva trucuri psihologice utile. Nu justific acțiunile oamenilor care recurg la manipulări pentru a-și atinge obiectivele. Cu toate acestea, există multe secrete pe care trebuie să le cunoști, pentru că sunt cu adevărat utile în viață. Astfel poți înțelege când oamenii te folosesc în beneficiul lor (marketingul publicitar se bazează pe astfel de principii).

1. Frica de a pierde ceva

Oamenilor le este frică să piardă ceva. Acesta este motivul pentru care publicitatea „au mai rămas două locuri” funcționează atât de bine. Același principiu este utilizat pentru stabilitatea vânzărilor – îi motivează pe oameni să cumpere mărfuri. Amintește-ți acest truc și nu vei deveni o victimă a manipulării.

2. ”Trucul celor 10 minute”

Uneori, creierul ne „înșală”, provocându-ne lene. Dar acest sentiment poate fi înlocuit de interes și activitate. Nu ai motivație să faci ceva? Forțează-te să faci acest lucru cel puțin 10 minute. Chiar dacă nu poți continua, 10 minute este mai bine decât nimic.

3. Fii încrezător

Comportă-te ca o persoană care știe ce face, iar alții vor avea încredere în tine. Desigur, nu poți folosi acest truc în scopuri ilegale. Cu toate acestea, s-a verificat: în situații dificile această tehnică funcționează cu adevărat.

4. Cadourile

Chiar și un mic cadou poate emoționa omul. Numeroase studii au arătat că oferindu-i cuiva un mic cadou, îi poți schimba radical atitudinea față de tine.

5. Permite-le oamenilor să vorbească 

Chiar dacă deții informații, permite-i interlocutorului să te învețe sau să-ți arate ceva, din punctul său de vedere, important. Oamenii adoră să-i învețe pe alții. Dorești ca interlocutorul să se bucure cu adevărat de comunicarea voastră? Lasă-l să vorbească despre sine.

6. Urmează să ai un interviu telefonic?

Pune-ți costumul de afaceri și tratează acest lucru cu toată seriozitatea! Chiar dacă interviul este planificat la telefon, te vei simți mai concentrat și mai încrezător.

7. Folosește numele interlocutorului

Utilizând în conversație numele interlocutorului, îi poți câștiga simpatia. Cu toate acestea, nu face abuz, pentru a nu-l seta împotriva ta.

8. Evită cuvintele „dar”, „totuși”.

Cuvântul „dar” este perceput de către interlocutor ca un refuz. Formulează în mod înțelept propuneri, astfel încât să eviți momentele incomode în comunicare

Oamenii sunt mai susceptibili la expresia „da, și…” decât la „da, dar…”

9. Mușcă stiloul

Atunci când zâmbim, corpul nostru trimite semnale creierului care începe să producă endorfine, hormonul bucuriei. Mușcarea stiloului pare o acțiune ciudată, dar te va face să zâmbești. Forțându-te să zâmbești te vei simți cu adevărat mai fericit.

10. Zâmbește-i bebelușului care plânge

Sugarul încă de la naștere posedă elementele de bază ale interacțiunii non-verbale cu ceilalți.

Dacă nu ești încă părinte, ține minte acest truc care îți poate schimba viața… zâmbește-i copilului care plânge și se va întâmpla o minune! Vei fi plăcut surprins să vezi cât de repede se schimbă starea de spirit a bebelușului.