Scapă de aceste 5 obiceiuri care îți distrug încrederea în forțele proprii.

Oamenii încrezători provoacă involuntar admirație. Când te uiți la ei, ai sentimentul că obțin tot ce își propun și de aceea au atât de multă încredere în sine. De fapt, ei pur și simplu știu să evite gândurile și emoțiile distructive pentru stima lor de sine.

Iată câteva sfaturi pentru cei care doresc să obțină multe, dar nu sunt siguri că vor reuși.

1. Comparația

Încă din copilărie concurăm constant cu ceilalți. Cu toate acestea, este imposibil să învingi în comparație cu toți. În schimb, merită să te întrebi dacă ești cea mai bună versiune a ta.

Pentru a face acest lucru, va trebui să-ți recunoști sincer punctele tari și slabe. Dacă dorești cu adevărat să învingi în comparație cu ceea ce ai fost ieri, va trebui să depui eforturi mari pentru auto-dezvoltare. Și atunci nu vei mai avea timp să te uiți la alții.

2. Eșecurile din trecut

Ai nevoie de mult curaj pentru a accepta amărăciunea înfrângerilor din trecut și, în ciuda a tot, să tinzi pentru a cuceri noi înălțimi. Concentrează-te pe succes și nu lăsa eșecurile să te distragă de la acest obiectiv.

3. Lipsa pregătirii 

Fiecare zi ne oferă ocazia să ne pregătim pentru viitoarele victorii. Pentru a trăi ca un învingător, trebuie să gândești ca un învingător. Oricine a fost cel puțin odată campion, știe câtă muncă se află în spatele victoriei.

Ești pregătit să muncești mai mult? Ești de acord să suporți incomoditatea de dragul rezultatului? Dacă da, atunci începe chiar de azi să lucrezi la viitoarele victorii. Încrederea vine odată cu abilitățile și experiența potrivită.

4. Frica

Frica de a fi judecat – este cel mai mare obstacol care îi împiedică pe mulți dintre noi să obțină ceea ce își doresc. De fapt, opiniile celorlalți nu au nicio putere, decât dacă le acorzi o importanță deosebită. Obiectivul în care crezi, este mult mai important decât anxietatea și fricile.

5. Gândirea negativă

Nu uita niciodată că ai mii de posibilități. Alungă gândurile care te trag în jos și îți inspiră deznădejde. Învață-te să gândești constructiv, pentru că de asta depinde nu numai starea ta de spirit actuală, ci și viitorul tău.

Încrederea în sine – este nu doar rezultatul victoriilor, ci și cauza lor.

Ești suficient de puternic, inteligent și capabil pentru a obține tot ce îți dorești. Și în acest caz nu ai niciun motiv să te îndoiești de tine.