Cum cucerești instantaneu oamenii? Utilizează aceste 12 trucuri psihologice.

Omul în fiecare zi trimite semnale celor din jur, fără să-și dea seama. Toate acțiunile și faptele noastre poartă un anumit sens, începând cu puterea strângerii de mână și terminând cu modul în care vorbim.

1. Tactica reflexiei.

Reflexia (sau „oglindirea”) are loc atunci când copiem imperceptibil comportamentul altor persoane. În timpul unei conversații, încearcă să copiezi expresiile faciale ale interlocutorului, comportamentul sau felul în care vorbește.

2. Adresarea pe nume.

După ce afli numele persoanei, utilizează-l imediat în oricare dintre propoziții. Oamenilor le place să-și audă numele, asta le oferă un sentiment de importanță. Și ca răspuns, se vor apropia mai repede de tine.

3. Lingușirea.

Doar nu exagera. Măgulirea nesinceră face mai mult rău decât bine. Această tehnică nu funcționează întotdeauna. Dacă lauzi pe cineva cu stima de sine ridicată, omul va considera aceasta o recunoaștere a valorii sale incontestabile. Dar dacă obiectul lingușirii tale este un om care se subestimează, atunci el poate fi ostil față de tine, pentru că te implici în felul în care se vede pe sine.

4. Cere-i omului o favoare. 

Pentru a câștiga încrederea omului, cere-i un serviciu care nu este deloc dificil pentru el. De exemplu, roagă-l să-ți transmită caietul, sarea, creionul, pixul – orice. Când ceri ceva neînsemnat, involuntar provoci simpatia acestei persoane.

5. Manierele

Dacă în societate ai mereu dispoziție bună, atunci în joc intră ”fenomenul contagierii emoționale”, când starea de spirit a oamenilor se schimbă sub influența stării de spirit a altora.

Drept urmare, oamenii vor începe să asocieze prezența ta cu sentimentul de fericire și vor fi mai predispuși să petreacă timpul în compania ta.

6. Punctele slabe.

Dacă vei crea impresia unei persoane exclusiv competente, atunci renunțând periodic la protecție și expunându-ți deficiențele – vei arăta oamenilor că se pot baza pe tine.

7. Caută asemănări.

Theodore Newcomb a realizat un studiu în care a descoperit că oamenii sunt atrași de cei care le împărtășesc opiniile. El l-a numit ”Efectul atracției interpersonale”. Găsește ceea ce te unește cu interlocutorul tău și pune accent pe asta.

8. Palmele deschise

Angajații ”Legoland” sunt învățați să nu indice niciodată direcția corectă cu degetele. De ce? Un astfel de gest are o conotație agresivă și nepoliticoasă. În schimb, poți folosi palmele – acest lucru îi spune interlocutorului că poate avea încredere în tine.

9. Bucuria

Dacă le arăți altora bucuria, ei vor face automat același lucru în raport cu tine. O modalitate perfectă de a crea o primă impresie grozavă.

10. Repetarea cuvintelor altor persoane.

Oamenii sunt mai susceptibili să fie influențați de cei care îi înțeleg. Pentru a-i arăta interlocutorului că îl înțelegi și pentru a accentua cumva asta, repetă ceea ce spune. Acest lucru va arăta că îl asculți cu atenție, iar cuvintele sale sunt importante pentru tine.

11. Dă afirmativ din cap.

Potrivit oamenilor de știință, oamenii au mai multe șanse să-ți accepte părerea dacă dai afirmativ din cap în timpul unei conversații. În plus, dacă faci asta destul de des și interlocutorul va face în curând același lucru.

12. Privește oamenii așa cum vor să fie priviți.

Toți oamenii vor să fie văzuți așa cum se văd ei înșiși. Psihologii o numesc ”Teoria auto-verificării”.

Într-un studiu, participanții cu percepția de sine pozitivă și negativă au fost întrebați în societatea căror oameni preferă să fie: printre cei care îi tratează negativ sau pozitiv? Participanții cu opinie de sine negativă au preferat prima opțiune, iar cei încrezători – a doua.