Răspunde la 4 întrebări și află ce tip de personalitate psihologică ai.

Tipologia Myers-Briggs este una dintre cele mai precise metode de determinare a tipului de personalitate. A fost dezvoltată de Isabelle Myers și Catherine Briggs pe baza teoriei tipurilor de personalitate creată de renumitul psihoterapeut Carl Jung.

Astăzi, testul Myers-Briggs este cel mai folosit instrument psihologic din lume.

Pe baza răspunsurilor la test, oamenii pot fi grupați în 16 tipuri de personalitate în funcție de 4 scale:

Introversiune (I) sau Extraversiune (E)

Senzație (S) sau Intuiție (N)

Gândire (T) sau Sentiment (F)

Logică (J) sau Percepție (P)

Pentru a-ți determina tipul de personalitate după Myers-Briggs, răspunde la aceste 4 întrebări.

1. Obții energie?

– Când te afli într-un cerc de oameni (E)

– Trebuie să stai departe de oameni, pentru a-ți restabili forțele (I)

2. Care descriere ți se potrivește cel mai bine?

– Te bazezi pe fapte, detalii, trăiești în prezent (S)

– Ești o persoană visătoare, preferi teoriile, conceptele, gândurile abstracte (N)

3. Cum iei decizii?

– iei o decizie obiectivă, indiferent de ceea ce simți într-o situație, gestionezi bine conflictele (T)

– iei decizii ascultându-ți inima, intuiția, nu-ți plac conflictele (F)

4. Cum planifici

– Planifici totul din timp, ești un organizator bun (J)

– ești flexibilă, fără un plan specific, acționezi direct, decizi în funcție de situație (P).

Trebuie să obții un cod din 4 litere care va indica tipul de personalitate (de exemplu, INFP).

1) ENFP

Ești femeia-complice. Indiferent de aventura în care ești invitată și de ideea nebună pe care o are partenerul tău, ești pentru și te bucuri mai mult ca oricine. În dragoste, ești pasionată și nu tolerezi restricțiile. Ai nevoie de adrenalină, nu mai puțin și poate chiar mai mult decât partenerul tău.

2) INFP

Ești o femeie pasionată. Nimeni nu este capabil să iubească la fel de profund ca tine. Trebuie să știi totul despre alesul tău – care sunt  fricile, dorințele și rănile sale cele mai profunde.

Ești obișnuită să-ți exprimi iubirea nu numai prin cuvinte, ci și prin acțiuni. Obiectul pasiunii tale devine adesea o muză de inspirație pentru crearea poeziilor, muzicii și oricărui alt tip de artă.

3) ENFJ

Ești o femeie grijulie. Fericirea pentru tine este atunci când participi activ în viața partenerului. Ești dispusă să-l ajuți să crească și să se dezvolte.

Vei face totul pentru ca partenerul să se simtă confortabil în relație, iar el nu se plânge de nimic. Într-o relație romantică, devii un adevărat psiholog. Dacă bărbatul este fericit și tu ești fericită.

4) INFJ

Ești femeia care iubește până la final. Nu te interesează relațiile ocazionale, iar dacă alegi pe cineva, este pentru că îți vezi viitorul alături de acest om. Făcând o alegere vei fi alături de el, în ciuda tuturor dificultăților. Privești relația ca pe o muncă în echipă și depui toate eforturile să se dezvolte.

5) ESTJ

Ești o femeie fermă.  O persoană incredibil de puternică, care are nevoie de un partener la fel de puternic. Bărbații (și femeile) știu că nu-ți vei pierde timpul în relații fără sens. Ei chiar trebuie să depună eforturi pentru a te impresiona cu adevărat. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci vei fi cea mai devotată parteneră, așteptând același lucru în schimb. Ai nevoie de un bărbat care nu se teme să-și asume responsabilitatea.

6) ISTJ

Ești o femeie perfectă. Nu ești o persoană care își pierde cumpătul, uită de promisiunile făcute și fuge de răspundere. Ești cea pe care te poți baza. Dacă ești într-o relație, atunci vei fi loială. Ești o persoană destul de matură, pregătită pentru o relație serioasă și nu vei fi de acord cu mai puțin.

7) ESTP

Ești o femeie sălbatică. Sufletul oricărei companii și mereu în centrul atenției. Alesul tău știe că relația cu tine nu este plictisitoare. Ești mereu în centrul evenimentelor, duci o viață activă. Fiecare nouă zi cu tine este o aventură și pentru asta ești iubită.

8) ISTP

Ești o femeie independentă. Ai nevoie de mult spațiu pentru a-ți face treburile și vei fi fericită doar cu un partener la fel de autosuficient.

Deși uneori îți place să te relaxezi și să te distrezi, în cele din urmă te simți mai confortabil să te bazezi doar pe tine. Bărbații apreciază independența ta și știu că dacă alegi pe cineva, este pentru că iubești cu adevărat.

9) ENTP

Ești o femeie înțeleaptă. Tratezi totul cu un grad sănătos de nepăsare. Această atitudine este cea care atrage mulți admiratori. Cel care vrea să fie cu tine, trebuie să fie pregătit să încalce regulile.

10) INTP

Ești o femeie inteligentă. Cărțile sunt prima ta iubire și nu te interesează să te întâlnești cu un bărbat care nu are aceeași dorință de cunoaștere. Nu poți fi numită o natură foarte romantică, pentru că iubești atât cu inima, cât și cu mintea. Iar asta te face destul de atractivă.

11) ENTJ

Ești o femeie puternică. Știi să te concentrezi, dacă este necesar și nu cedezi. Îți poți asuma riscuri, iar potențialii admiratori trebuie să fie de acord cu acest lucru. Ești gata să intri într-o relație doar cu un partener egal. Ai standarde înalte pentru partener, pentru că așa ești și cu tine.

12) INTJ

Ești femeia-apel. Pentru tine, iubirea se manifestă tocmai prin faptul că tinzi mereu să devii mai bună. Generezi constant idei noi și îți ajuți sufletul pereche să privească lucrurile dintr-o perspectivă diferită. A iubi – pentru tine înseamnă a te dezvolta împreună cu partenerul, iar persoana potrivită te va iubi pentru această calitate.

13) ISFJ

Ești o femeie potențială. Știi ce dorești într-o relație și nu te implici în relații trecătoare, preferând să construiți relații pe termen lung. Dacă întâlnești omul cu care îți vezi viitorul, atunci vei face totul pentru ca relația voastră să fie fericită.

14) ESFJ

Ești o femeie cu viziuni tradiționale asupra vieții. Crezi într-o relație adevărată – atunci când bărbatul prin acțiunile sale îți cucerește atenția, are grijă de tine și demonstrează un comportament demn. Te dizolvi în relație și aștepți același lucru de la partener.

15) ISFP

Ești o femeie sensibilă. Citești cu ușurință starea de spirit, nevoile și dorințele bărbatului, percepi problemele lui ca fiind ale tale și simți întotdeauna starea de spirit într-o relație.

16) ESFP

Ești o femeie sexy. Ești fermecătoare, jucăușă, sociabilă, pe aceeași lungime de undă cu nevoile și dorințele partenerului. Ești capabilă să cucerești pe oricine, dar ești destul de selectivă în relații. Dacă ai decis să-ți legi viața cu cineva, atunci vei deveni o prietenă grijulie și veselă, iar iubitul tău îți va duce întotdeauna lipsa.