Dăruiește-i iubirea celui care te va alege întotdeauna.

Ce ar putea fi mai lipsit de sens decât încercarea de a face pe cineva să se îndrăgostească de tine. O relație armonioasă și sinceră nu ar trebui să fie dificilă și dureroasă. Și totuși, prea des, ne pierdem timpul în relații mediocre – chiar toxice.

De ce se întâmplă asta?

Poate că frica de singurătate este de vină? Sau motivul este bagajul nostru emoțional pe care îl purtăm cu noi încă din copilărie? Sau poate chiar considerăm că așa ar trebui să arate dragostea adevărată?

Indiferent care este motivul, trebuie să înțelegi că asta nu poate justifica faptul că îi oferi în continuare inima unui om care nu merită asta.

Marilyn Monroe spunea: „Dacă nu poți să-mi faci faţă în momentele proaste, cu siguranță că nu mă meriți în momentele mele bune.” 

Este în puterea ta să-i oferi dragostea celui care este dispus să-ți răspundă la fel. Și nu este deloc rușinos să renunți la relațiile care nu te satisfac.

Iată câteva lucruri uimitoare care se vor întâmpla atunci când în sfârșit vei conștientiza că meriți tot ce e mai bun:

– Cunoscându-ți valoarea, nu vei mai tolera comportamentul greșit față de tine.

– Dacă dorești să atragi oameni vrednici în viața ta, în primul rând trebuie să crezi că meriți o atitudine bună și respectuoasă.

– Nu-ți vei permite niciodată să-l justifici pe cel care continuă să-ți facă rău. Și nu-i vei permite niciodată să aibă un comportament toxic față de tine.

– Mai bine să fii singură, decât să fii de acord cu o relație care nu-ți va aduce fericirea.

– Atunci când înveți să te bucuri de singurătate, începi să atragi oamenii potriviți. Așa se întâmplă întotdeauna. Atunci când în sfârșit te simți bine cu tine însăți, vei avea relația potrivită.

– După ce începi să te iubești, ți se întâmplă lucruri minunate. Ai capacitatea de a vedea esența umană. Și în tine se naște o încredere profundă că indiferent unde te duce viața, cu siguranță vei ajunge acolo unde trebuie să fii.

– Sentimentele de plenitudine și încredere pătrund în toate domeniile vieții tale, inclusiv în relații. Vei observa că întâlnești constant suflete pereche – oameni care au idei și obiective similare în viață.

– Și încet, dar sigur, îți vei construi viața care va fi plină de dragoste, sens și autorealizare.

Iubirea adevărată – este tandrețe, bunătate și sprijin.

În tinerețe, idealizăm iubirea. Ni se pare că ea trebuie să fie uimitoare, înflăcărată, irațională. Drept urmare, continuăm să-i alegem pe cei care ne oferă această iubire pasională, promiscuă, nerezonabilă, chiar și atunci când acești oameni nu ni se potrivesc deloc.

„Acceptăm dragostea pe care credem că o merităm”.

Dar în centrul iubirii adevărate, armonioase – se află bunătatea, tandrețea și sprijinul. Da, chimia este foarte importantă. Dar ar trebui să fie mai mult decât o simplă ”nebunie hormonală”.

Meriți omul care va lupta cu demonii tăi împreună cu tine. Meriți omul care va fi dispus să-și construiască viața cu tine, oricât de greu ar fi. Și meriți pe cineva care te va alege întotdeauna.

Dar mai întâi de toate trebuie să crezi că meriți asta. Și nu trebuie să fii de acord cu mai puțin.