7 motive pentru care vei avea întotdeauna nevoie de mama, indiferent de vârstă.

Amintește-ți copilăria și cât de des spuneai „Vreau la mama!” Atunci când te durea, erai supărat sau trist, mama întotdeauna știa cum să rezolve problema. Pe măsură ce ne maturizăm, nu mai apelăm atât de des la mama – cel puțin deschis. Pentru că trebuie să fim puternici, independenți și să ne rezolvăm singuri problemele.

Dar vreau să-ți spun ceva. Eu sunt adultă, am un soț minunat, o casă și doi copii. Dar încă mai am nevoie de mama și nu-mi este rușine să recunosc acest lucru. Iată de ce:

1. Mama – este prietenul pe care te poți baza în orice circumstanțe.

Chiar și cei pe care îi consideri cei mai buni prieteni, sunt departe de a renunța la tot și a veni la primul apel. Mama este altceva. Viața ei se învârte în jurul tău. Poate că nu tot timpul (este de înțeles, orice mamă merită să-și trăiască propria viață), dar cu siguranță în acele momente în care ai nevoie de ea.

2. Mama – te iubește mereu și necondiționat.

„Dragostea mamei este răbdătoare și iertătoare, chiar și atunci când toată lumea se întoarce împotriva noastră. Nu dispare niciodată și nu slăbește, chiar dacă inima mamei se strânge de durere.”

Iubirea mamei este una dintre cele mai profunde și necondiționate. Uneori deciziile noastre îi frâng inima. Facem ceea ce nu-i place, dar ea ne iubește în continuare.

3. Întotdeauna vei avea nevoie de mama – indiferent de vârstă. 

Creștem și părăsim casa părintească. Dar întotdeauna putem menține o relație strânsă, chiar dacă suntem departe…

4. Fă-ți timp în programul tău pentru apeluri regulate.

Da, da, nu lăsa aceste apeluri pentru atunci când vei avea timp liber. În cele mai multe cazuri acest timp liber nu apare niciodată. Respectând planul, îi vei arăta mamei că rămâne o parte foarte importantă din viața ta.

5. Împărtășește cu ea nu doar știrile importante, ci și cele neînsemnate. 

Desigur, mama vrea să știe că ai fost promovat la muncă, că ți-ai cumpărat o casă nouă, iar nepoata ei a spus recent primul cuvânt. Dar vrea să afle nu numai asta despre tine. Ea vrea să facă parte din viața ta, nu doar din cele mai bune momente ale ei.

6. Arată-i că te gândești la ea în fiecare zi

Arată-i că îți amintești mereu despre ea, făcându-i mici surprize în zilele obișnuite, nu doar de sărbători. Și nu trebuie să fie scumpe sau materiale!

7. Pune-o pe unul dintre cele mai importante locuri din viața ta.

Ține minte că, la fel cum tu ai nevoie întotdeauna de mama, ea va avea întotdeauna nevoie de tine.