Țineți cont de experiența străină: 9 studii care explică secretul relațiilor puternice

Este frumos să fii în compania sufletului tău pereche. Și pentru a vă bucura reciproc, fără teama că vă veți despărți, este util să țineți cont de experiența străină.

Iată la ce concluzii au ajuns oamenii de știință care urmăresc viața a mii de cupluri și cunosc câteva metode testate științific pentru a consolida relațiile.

8. Beți împreună câte un pahar de vin

Cuplurile care beau alcool împreună (în doze rezonabile și ocazional) mai ușor fac față problemelor și mai des se pot laudă cu o relație lungă și puternică.

Și nu este vorba despre alcool, ci despre cât de apropiați sunt partenerii pentru a petrece timpul împreună.

7. Uitați de mândrie, dar nu uitați de voi înșivă. 

Atunci când omul este capabil să țină cont de sentimentele, gândurile și experiențele altuia, ajută cuplurile să trăiască împreună mai multe decenii.

De ce? Abilitatea de a te abține de la dorințele și punctele de vedere personale, te ajută să vezi ce îl preocupă pe celalalt și să alegi „cheia” potrivită pentru rezolvarea problemei.

6. Cu cât situația financiară este mai bună, cu atât relația este mai puternică.

Dacă salariul ambilor soți este mai mare decât media, șansele de divorț se reduc de 2 ori. Iar pentru cuplurile cu un venit mediu regulat, riscul de divorț se reduce doar cu o treime.

De ce: stresul financiar este un test serios pentru toată lumea. Oamenii nu întotdeauna sunt dispuși să sacrifice ceva de dragul dorințelor străine, fiind săraci. Prin urmare, multe certuri apar din cauza problemelor financiare.

5. Munciți, studiați, cunoașteți lumea din jur și pe voi înșivă. 

Oamenii care au cel puțin o diplomă de studii superioare, divorțează de 5 ori mai rar decât cei care au terminat doar liceul. Și, de obicei, caută un partener cu interese similare.

De ce: cunoștințele ne fac să fim autosuficienți, ne îmbunătățesc stima de sine și ne ajută la evaluarea sobră a partenerului. Alegerea devine mai conștientă. Datorită autodezvoltării, partenerii nu se vor plictisi niciodată unul cu celălalt.

4. Nu vă grăbiți să vă căsătoriți! 

Cuplurile care s-au întâlnit timp de 3 ani sau mai mult înainte de nuntă, divorțează cu 39% mai rar decât cei care au făcut nuntă în primii doi ani.

Nu vă căsătoriți fără să cunoașteți bine omul de lângă voi.

3. Dragostea – este ceva mai mult decât banii sau frumusețea.

Să te îndrăgostești după criteriul banilor sau frumuseții – nu este cea mai bună strategie. Bărbații care prețuiesc la partenera lor doar aspectul, divorțează de 1,5 ori mai des. Același lucru este valabil și pentru femeile care sunt atrase de contul bancar al bărbatului.

De ce: relațiile puternice se construiesc pe baza gradului de compatibilitate a calităților, caracterului și obiceiurilor interne. Datorită lor, puteți ajunge la bogăție și puteți vedea adevărata frumusețe, cea interioară.

2. Pentru a deveni mai fericiți, trebuie să împărtășiți timp, iubire și alte lucruri plăcute.

Cuplurile în care partenerii sunt generoși unul cu celălalt, de 5 ori mai mult își descriu căsătoria ca fiind fericită.

De ce: generozitatea este percepută de mulți drept o formă de compliment. Un cadou sau o invitație neașteptată la un eveniment special, indică un grad ridicat de încredere și apropiere.

1. Spuneți cât mai des cuvinte magice

Peste 500 de cupluri puternice au fost cercetate pentru a confirma un adevăr simplu: dacă spui mai des cuvântul „mulțumesc”, relația are șanse să dureze mai mult decât media.

De ce: Sentimentul de susținere și recunoștință consolidează relațiile. În special atunci când împărtășiți responsabilități. Mulțumiți-vă reciproc chiar și pentru lucrurile mici, pentru că, în realitate, nimeni nu datorează nimic nimănui.

Bonus: Cele mai periculoase luni, când ar trebui să fiți în alertă.

Conform unui studiu recent realizat de sociologii americani, cuplurile divorțează mai des în lunile martie și august. Oamenii de știință au ajuns la această concluzie urmărind mii de cupluri din 2001 până în 2015.

De ce: odată cu apariția primăverii, fondul hormonal se schimbă și mulți oameni decid să pună punctul final în relație și să se miște mai departe. Iar despărțirile din august se datorează faptului că zilele sunt tot mai scurte și se observă o iritabilitate crescută.