10 motive pentru care copiii de 2 ani sunt extraordinari ( nu insuportabili).

Desigur, copiii de 2 ani testează adesea răbdarea părinților, atunci când decid să-și scoată scutecul și să facă pipi pe podea sau să distrugă totul în calea lor. Dar nu au intenții rele. Ei nu doresc să te supere sau să te rănească. Dimpotrivă. Vor să-și facă părinții fericiți, să le ofere mereu dragoste și să o primească în schimb. Dar experimentează atât de multe emoții noi, încât uneori nu se comportă prea adecvat. Iar tu, ca persoană adultă, trebuie să fii indulgentă și înțelegătoare.

Iată și alte motive pentru care copiii de 2 ani sunt ființe magice:

1. Îți oferă iubire necondiționată

Chiar dacă ești obosită și somnoroasă, el îți va spune că ești cea mai frumoasă. Te va îmbrățișa și te va mângâia – din simplul motiv că te iubește necondiționat.

Iubirea lui este iertătoare, puternică și afectuoasă – ceea ce este foarte util pentru ego-ul și inima ta.

2. Îți amintește să te bucuri de momentul prezent. 

Să alergi prin casă cu micuțul tău, să râzi, să te comporți copilărește este o adevărata fericire. În astfel de momente, înțelegi că toate grijile și stresul dispar. Oare nu este perfect? Funcționează mai bine decât orice meditație!

3. Te ajută să prețuiești lucrurile simple.

Ochii mici privesc mereu în jur și urmăresc ceea ce pierzi de obicei din vedere: flori frumoase, un nor care arată ca un urs, o bancnotă găsită sub pat care îi oferă micuțului atât de multă bucurie, prăjiturile delicioase făcute de bunica etc.

Copiii ne fac să ne oprim și să privim în jur – pentru a învăța să apreciem lucrurile plăcute care se află chiar în fața noastră.

5. Îți reînvie imaginația.

Cât de des ți-ai folosit imaginația înainte de a avea copii? Iar acum trebuie să compui basme, să te prefaci că ești un pirat sau o prințesă, să participi la petreceri cu păpuși și alte jocuri, unde nu există nimic fără imaginație.

6. Se dezvoltă și învață lucruri noi.

În fiecare zi, în fiecare secundă, bebelușii noștri continuă să exploreze lumea, ne surprind cu realizările lor, devin mai deștepți și mai independenți. Să urmărești acest lucru este o plăcere pe care o pot înțelege numai cei care au propriii copii.

7. Sunt sinceri, trăiesc cu adevărat.

Acești copii spun ceea ce cred, fac ceea ce își doresc. Nu au frâne și filtre, așa că nimic nu-i reține. Este rău? Nu știu. Dar acest lucru este în mod clar diferit de lumea adulților, unde minciuna, ipocrizia și falsitatea sunt peste tot. Pe de altă parte, cu ei trebuie să fii mereu gata să primești adevărul în față 🙂

8. Încă dorm în timpul zilei.

Somnul de zi este minunat. Este o oportunitate excelentă de relaxare nu numai pentru copii, ci și pentru părinți. Această perioadă este trecătoare, așa că bucură-te de ea. Pentru că într-o zi copilul tău va spune: „Nu mai vreau să dorm, mami”. Da, va veni acea zi.

9. Ei spun și fac lucruri amuzante (și cred că ești amuzantă!)

Uneori, copiii fac astfel de lucruri, încât este imposibil să nu râzi. În plus, aproape întotdeauna râd de mutrele tale nostime și de glumele banale. Oare acest lucru nu-ți crește respectul de sine?

10. Va fi întotdeauna micuțul tău. 

Un copil de 2 ani este deja un ”om” suficient de mare. Însă, oricât ar crește și nu s-ar schimba, el va fi în continuare micuțul tău, dulce și nevinovat (mai ales când doarme). Și știi că această atitudine nu se va schimba niciodată. El va fi întotdeauna copilul tău și va avea mereu nevoie de tine.