6 trăsături ”negative” de caracter cu care nu trebuie să lupți.

Aceste calități ar putea face viața altora mai dificilă, dar, a ta cu siguranță, o vor face mai bună.

1. Încăpățânarea 

Încăpățânarea poate fi diferită. Dacă spui „nu” într-o situație în care este mai profitabil și mai corect să spui „da”, atunci ar trebui să te gândești. Ar trebui să înțelegi de ce pentru tine este mai important să mergi împotriva vorbitorului, decât să acționezi rațional.

Dar, de cele mai multe ori încăpățânarea nu-ți dăunează, ci te ajută. Te ajută să-ți aperi granițele.

2. Indiferența

De fapt, dacă pui totul la inimă, poți înnebuni. Există prea multă nedreptate, durere, suferință în lume. Capacitatea de a rămâne indiferent și cinismul sănătos ne ajută să ne protejăm de realitatea înconjurătoare.

A fi activist este bine și corect, dar numai atunci când ai puterea să faci acest lucru.

3. Emoționalitatea

Omul are emoții dintr-un motiv. Și ele nu se împart în bune și rele, ci sunt un răspuns la evenimentele externe și perspectivele interne. Desigur, este bine să-ți înțelegi reacțiile și să le gestionezi – de exemplu, să-ți reții furia atunci când comunici cu un client. Dar înțelegerea sentimentelor este foarte dificilă dacă nu-ți dai niciodată dreptul de a fi emoțional.

Mai mult decât atât, dacă îți vei suprima emoțiile prea mult timp, ele vor găsi o cale de ieșire – înmulțindu-se. Sau vor începe să te distrugă din interior.

Așadar, permite-ți să plângi la un film trist, să râzi de ceva amuzant și să te superi pe omul care a trecut prin băltoacă și te-a udat din cap până în picioare.

4. Lipsa modestiei

Încă din copilărie suntem învățați să nu ieșim prea mult în evidență. Și dacă ai un talent, nu-l arăta până când nu ți se cere asta. Apoi transferăm aceste setări la vârsta adultă și așteptăm în tăcere ca șeful să ne observe munca bună și să ne crească salariul. Iar dacă cineva ne laudă, depreciem imediat complimentul.

Toată lumea are talente și atuuri. Să le cunoști și să nu-ți fie frică să vorbești despre ele – este o abilitate importantă care îți va face viața mai bună.

5. Lenea

Poți fi leneș pentru că acțiunea ți se pare lipsită de sens. Sau sabotezi munca, pentru că ți-a fost impusă împotriva voinței tale. Lenea poate fi un indicator că ești obosit, epuizat sau depresiv.

Deci nu trebuie să lupți cu lenea (trebuie să știi să te relaxezi). Dar este mai bine să o asculți.

7. Meticulozitatea

Oamenii care doresc să ajungă la esență, să înțeleagă detaliile, să ajungă la cele mai mici detalii, adesea sunt acuzați că sunt plictisitori. Dar meticulozitatea este utilă atât pentru noi, cât și pentru societate.

Dacă meticulozitatea este o trăsătură a caracterului tău, prețuiește-o. Dacă nu o ai, încearcă să fii mai atent la detalii, cel puțin acolo unde este esențial.