9 trucuri psihologice care îți permit să citești gândurile interlocutorului.

Știați că mai mult de 70% din informațiile despre oameni le primim în timpul comunicării non-verbale? Analiza limbajului corporal și a expresiilor faciale ale interlocutorului vă vor ajuta să determinați cu maximă precizie adevărata atitudine față de voi, precum și motivele și emoțiile sale.

Cum puteți citi gândurile unei persoane?

1. Aspectul

Aspectul poate spune multe despre obiectivele și aspirațiile interlocutorului. De exemplu, dacă arată elegant, atunci vrea să facă o impresie bună, adică este interesat de comunicare. Dacă este îmbrăcat casual – tinde spre confort și relaxare.

Când interlocutorul arată prea provocator, chiar sfidător – asta vorbește despre sentimentul său de singurătate. Probabil, caută să atragă atenția celorlalți.

2. Gesturile și expresiile faciale

Dacă interlocutorul ridică constant capul, el are un Ego pronunțat. Uneori, un astfel de gest indică o acutizare a mecanismului de protecție. Prin urmare, dacă omul înainte nu se comporta astfel, încearcă să afli discret de ce simte disconfort.

Situația opusă – omul coboară adesea capul în jos, evită contactul vizual direct. El nu este încrezător, îi este teamă să spună ceva greșit, așa că preferă să rămână tăcut.

3. Mișcările

Corpul – dacă este întors de la tine, înseamnă că interlocutorul simte disconfort și invers.

Reacția principală de protecție în timpul comunicării este încrucișarea brațelor și a picioarelor. Când omul stă într-o astfel de poziție, corpul său de parcă ar spune: „Sunt protejat de orice atac”.

Un alt truc psihologic – este mușcarea buzelor. Când omul își „mestecă” activ gura, el încearcă să se calmeze.

4. Fața

Observă prezența ridurilor pe frunte și în zona ochilor. Dacă omul se încruntă constant, își îngustează ochii, probabil că este într-o stare de stres. Ridurile superficiale din zona tâmplelor indică faptul că este fericit, pentru că râde și zâmbește deseori.

Buzele strânse sunt un indicator al disprețului, agresivității pronunțate sau a neîncrederii. Dinții strânși, împreună cu un zâmbet întins – sunt un semn de tensiune puternică.

5. Ascultă-ți intuiția

Ascultă-te. Dacă experimentezi intuitiv sau conștient antipatie față de interlocutor, cel mai probabil ar trebui să eviți contactul cu el.

Se întâmplă adesea că în timpul comunicării cu cineva să simțim un val de energie, încredere și ușurință în corp. Acesta este un semn bun!

6. Empatia

Dacă omul care a experimentat un șoc emoțional puternic nu încearcă să-și împărtășească sentimentele cu ceilalți, acesta este un semn de avertizare. În acest caz, încercă să-l provoci la discuție.

7. Energia

Fiecare persoană emite o anumită energie. Există o teorie conform căreia ne facem prieteni, aura cărora ne amintește de a noastră. Psihologii o explică diferit: „Ne plac oamenii asemănători cu noi”.

Dar există oameni cu energie grea, care ne provoacă antipatie. De obicei, ei încearcă să te scoată din zona de confort, pentru a te face să te simți nesigur. Acești oameni mai sunt numiți „vampiri energetici”. Este mai bine să reduci comunicarea cu astfel de persoane.

Dar există oameni cu tipul opus de energie. Ei aduc bucurie, pozitivism și optimism celorlalți. Comunicând cu ei, te vei simți mai bine, mai confortabil în plan social.

8. Privirea

Dacă omul te privește constant în ochi – acesta este un semn al încrederii. Și invers. Dacă interlocutorul este fericit să te vadă, în zona ochilor lui vor apărea riduri. Iar dacă nu, doar gura va fi întinsă în zâmbet.

Omul care încearcă să ascundă adevărul – întoarce privirea. El evită contactul vizual direct. Iar dacă spune o minciună, el inventează o imagine vizuală în minte – privește sus spre stânga.

9. Tonul vocii

Dacă tonul vocii interlocutorului este cald, blând – persoana vrea să se apropie, te tratează pozitiv. Iar dacă tonul este rece, greoi – dimpotrivă, interlocutorul experimentează emoții negative.