10 lucruri pe care nu trebuie să le faceți într-un taxi. Veți enerva orice șofer.

Ce nu ar trebui să facă pasagerii.

1. Pete și firimituri pe scaune

Nu este nevoie să mâncați chipsuri și alte produse care se sfărâmă sau curg. Dacă vă este foame și vreți să mâncați pe drum, alegeți ceva mai sigur, cum ar fi un măr.

2. Hei, tu șoferule!

Unii pasageri se comportă de parcă șoferul de taxi ar fi servitorul lor sau o persoană din clasa inferioară. Nu este nevoie să fiți nepoliticoși. Sunt sigur că nu v-ar plăcea dacă clienții sau partenerii voștri vor vorbi astfel la locul de muncă.

3. Pasageri care știu totul

Îi puteți da sfaturi șoferului unde să întoarcă, dacă vedeți că navigatorul îl conduce greșit. Dar fără țipete și înjurături. Nu trebuie să-i spuneți șoferului de taxi cum să-și facă treaba.

4. Mirosurile de alcool sau tutun

Veți fuma și veți ieși din mașină, dar mirosul de tutun va rămâne mult timp în mașină.  Probabil că nici următorilor pasageri nu le va plăcea acest lucru.

5. Povești despre șeful enervant

Puteți discuta cu șoferul de taxi, dar nu ar trebui să vă deschideți sufletul din cauza iubirii nefericite sau să criticați șeful enervant. Șoferul nu este psiholog, nu trebuie să vă împărtășiți starea de spirit proastă cu el. Evitați și conversațiile pe subiecte controversate, cum ar fi politica sau religia.

6. Gemete și sărutări 

Nu vă sărutați și nu faceți dragoste în taxi – aveți răbdare până acasă. Vă rog.

7. Muzica oribilă

Unii clienți își impun playlistul lor, iar cei mai îndrăzneți chiar schimbă postul de radio. Dacă nu vă place muzica șoferului – cereți să reducă volumul sau ascultați propria muzică, dar cu căști.

8. Schimbarea bruscă a traseului

Una dintre cele mai neplăcute situații este atunci când pasagerul la jumătatea drumului îți spune că nu mai trebuie să meargă la punctul inițial, ci în celălalt capăt al orașului. Atâta timp și efort irosit.

9. Certurile

Înjurăturile sau alte conversații puternice (inclusiv la telefon) distrag șoferul. Este deosebit de neplăcut când pasagerii încep să gesticuleze activ și lovesc accidental scaunul șoferului cu mâna.

10. Ușa închisă forțat

Data viitoare, imaginați-vă că aceasta este mașina dvs. personală. Nu faceți asta.