”Fiul meu are o relație cu o femeie divorțată. Cum să-l fac să înțeleagă că merită ceva mai bun?”

”Fiul meu are 29 de ani. L-am crescut singură. Este inteligent, are un serviciu bun și mulți prieteni. Se întâlnește cu diferite fete, dar nu are de gând să-și întemeieze o familie, cel putin asta mi-a spus (trăim împreună). Acum câteva luni a întâlnit o femeie. Ea are 32 de ani și un copil de 7 ani din prima căsătorie. Se întâlnesc în fiecare zi, chiar au mers împreună cu copilul la cinema. În ultima vreme, fiul meu petrece nopțile la ea.

Este groaznic. Fiul meu merită o opțiune mai bună, decât o femeie cu copil. Sunt sigură că ea vrea din nou să fie femeie măritată. Desigur, îi doresc fericire, dar nu pot face nimic în privința negativismului meu. El vede că sunt setată negativ. Mi-e teamă să-mi pierd fiul, dar mi-e teamă să-i fac rău, ce ar trebui să fac?” – Elena, 57 de ani

Răspunsul psihologului:

Elena, bună ziua. În primul rând, trebuie să conștientizați și să acceptați că orice femeie visează să aibă o familie și să fie fericită, indiferent dacă are copii. Nici dvs. nu faceți excepție. Acum, fericirea dvs. s-a dizolvat în fericirea fiului. Îi doriți binele, dar imaginea acestei fericiri pe care o aveți este a dvs. Și poate fi diferită de aspirațiile fiului adult.

Desigur, acum sunteți condusă de anxietate. Și această anxietate nu depinde de faptul că iubita fiului dvs. are un copil. Principalele temeri acum sunt:

– vă va uita.

– nu mai sunteți persoana principală.

– familia se prăbușește.

Cel mai probabil, iubita fiului dvs. nu caută o comunicare strânsă și frecventă, deoarece simte o anumită tensiune.

În primul rând, trebuie vă bucurați că fiul dvs. și-a găsit dragostea. Sunteți o femeie fericită – ați crescut un bărbat adevărat care poate iubi și lua decizii. Ați făcut totul corect, nu vă fie teamă că veți fi uitată. Pentru fiu, mama este prima și cea mai importantă femeie din viața lui. Dar soția va deveni întotdeauna cea mai iubită. Acestea sunt legile naturii.

Copilul străin

Societatea ne impune o atitudine negativă față de femeile divorțate cu copii. Ați scris că v-ați crescut fiul singură. Probabil ați trecut printr-un divorț și știți cât de greu este să-ți refaci viața când totul se prăbușește.

Trebuie să vă despărțiți de sentimentele dvs. și să vă interesați de relația fiului dvs. De ce credeți că trăiește cu dușmanul? Este puțin probabil ca posibila dvs. noră să fi început relația cu înșelăciune. Ea și-a prezentat copilul, nu i-a ascuns existența. Femeia care a trecut printr-o căsătorie eșuată este, de obicei, mai atentă.

În ceea ce privește băiatul dvs, trebuie să acceptați că este un bărbat adult și împlinit. Într-un fel sau altul, acțiunile sale vor avea consecințe, iar aceasta, nu este deloc zona dvs. de responsabilitate. Nu orice bărbat este capabil să construiască o relație cu o femeie divorțată ce are un copil. Și dacă această relație este sinceră și de încredere, atunci bărbatul a fost crescut un om puternic. Iar acesta, desigur, este meritul dvs.