Sindromul ”portarului”: ce reprezintă și cine este afectat de el?

Sindromul ”portarului” nu este o boală, ci un model de comportament, exprimat prin dorința ”omului mic” de a comanda. Persoanele cu acest sindrom tind să se afirme din contul celorlalți. Dorind să-și arate puterea (deși una mică), „își umflă obrajii” și îi umilesc pe ceilalți. Astfel își compensează eșecurile și nemulțumirea că au un statut social mic. Nu este de mirare că acest sindrom afectează persoanele care dețin posturi minore – paznici, portari, funcționari mici, registratori etc.

Iată un portret tipic al unui „director de garderobă”: privire strictă, expresie arogantă pe față și frazele preferate – „Nu vezi că sunt ocupat?”, „Nu te las să treci”. Nu este de mirare că o astfel de persoană se numește Mr. Nu.

Semne ale sindromului ”portarului”:

1. Omul își subliniază puterea. Joacă pe terenul său. El este stăpânul, iar tu ești invitatul, cel care cere.

2. Își permite să-i „educe” pe ceilalți, să le facă observații, de multe ori într-o manieră nepoliticoasă.

3. Îi este teamă de superiorii săi, înaintea cărora este servil. Înțelege perfect că orice persoană poate face față îndatoririlor sale și se teme să-și piardă locul de muncă. Nu ezită să-și „toarne” colegii.

4. Se agață de fleacuri, este răzbunător și lipsit de inițiativă.

5. Fiecare refuz și obstacol îi alimentează ego-ul.

Cum comunici cu astfel de oameni:

Nu merită să te umilești. Politețea excesivă poate fi percepută ca un semnal de a-și conecta regimul „Big Boss”. Amabilitatea nu te va ajuta, ci, dimpotrivă, va reduce distanța dintre voi. „Egal – înseamnă că nu e șef, deci poți fi nepoliticos.”

Nu este o idee bună să încerci să vorbești cu el ”în aceeași limbă”. Dacă vei coborî la nepolitețe și insulte, doar îți vei face un dușman. După cum am menționat deja, „portarii” sunt răzbunători.

Încearcă să radiezi calm și încredere. Amintește-ți scopul vizitei. Respectă politețea accentuată, folosește stilul formal în vorbire. În cazul în care apare un conflict, poți contacta întotdeauna superiorul. Lasă-l să înțeleagă că îi cunoști nu numai drepturile, ci și îndatoririle.