10 condiții de care au nevoie introvertiții pentru a fi fericiți

Nu este ușor să fii un introvertit într-o lume extrovertită și, totuși, există modalități de autoreglare care te ajută să te simți confortabil. Expertului Jen Granneman ne oferă o oportunitate de a înțelege mai bine astfel de oameni și ceea ce îi face fericiți.

Din cauza anumitor caracteristici, introvertiții în comparație cu extravertiții pot avea nevoie de anumite condiții pentru a simți fericirea.

1. Pauză pentru procesarea impresiilor

După petrecerile zgomotoase și alte evenimente, introvertiții au nevoie de o pauză pentru a-și reîncărca bateriile. În caz contrar, li se va părea că au creierul „mort”, va apărea iritabilitatea, oboseala fizică sau chiar starea de rău.

2. Conversații semnificative

Nu toate conversație ar trebui să fie profunde și semnificative. Uneori, și întrebările simple sunt importante pentru introvertiți. Dar dacă sunt „hrăniți” doar cu discuții superficiale, se simt flămânzi fără o comunicare profundă și semnificativă.

3. Tăcere amicală

Pentru introvertiți sunt valoroși oamenii cu care pot petrece ore întregi în aceeași cameră, fiecare făcându-și treburile sale, fără să vorbească, dacă nu au chef de vorbă. Îi apreciază pe cei care nu vor umple pauzele, de care au nevoie pentru a-și ordona gândurile.

4. Retragere liniștită

Un introvertit, ca nimeni altul are nevoie de un loc liniștit, pașnic, care îi aparține numai lui. Acolo se poate ascunde când lumea pare prea zgomotoasă. În mod ideal, aceasta este o cameră pe care o poate decora în felul său. Această oportunitate pentru el este similară cu practica spirituală.

5. Timp pentru reflecții

Persoanele cu această particularitate se pot baza mai mult pe memoria pe termen lung decât pe memoria pe termen scurt. De multe ori ei au nevoie de eforturi suplimentare și de timp pentru a se gândi înainte de a răspunde. Fără acest moment de procesare și reflecție introvertiții experimentează stres.

6. Posibilitatea de a rămâne acasă

Introvertiții au nevoie de pauze în socializare: comunicarea necesită o dozare atentă. Acest lucru înseamnă că pentru ei este importantă oportunitatea de a refuza ieșirea în lume, precum și înțelegerea unei astfel de nevoi din partea partenerului, a membrilor familiei și a prietenilor. O înțelegere care exclude presiunea și sentimentul de vinovăție.

7. Scop util în viață și muncă

Pentru mulți oameni banii sunt un stimulent de a merge la muncă. Dar pentru majoritatea introvertiților acest lucru nu este suficient – ei sunt pregătiți să lucreze cu dăruire, dar numai dacă există interes și semnificație în această activitate. Au nevoie de mai mult decât să lucreze pentru salariu. Fără semnificație și scop în viață – ei se vor simți profund nefericiți.

8. Independența

Extrem de independenți, introvertiții mai degrabă vor fi conduși de propriile  resurse interne, decât vor urma mulțimea. Ei lucrează mai eficient și se simt mai fericiți atunci când sunt liberi.

9. Viața simplă

Introvertiților li se potrivește viața simplă: o carte bună, un weekend leneș, o conversație semnificativă cu un prieten – asta îi face fericiți.

10. Iubire și acceptare din partea celor dragi.

Un introvertit nu va fi niciodată cea mai populară persoană dintr-o cameră. Într-un grup mare de oameni, este posibil să nu-l observi, pentru că va rămâne undeva în spate. Cu toate acestea, la fel ca toată lumea, introvertiții au nevoie de oameni apropiați și iubitori – cei care le observă valoarea, îi îngrijesc și îi acceptă cu toate ciudățeniile lor.