10 lucruri pe care le fac doar oamenii fericiți.

Am spus deja că oamenii fericiți nu sunt interesanți pentru ceilalți, nici măcar pentru psihoterapeuți, pentru că:

1. Oamenii fericiți nu pot fi enervați

Ei lucrează la libertatea personală și nu se rușinează de sine. Dacă li se spune: „În acest sezon nu se mai poartă astfel de pantaloni”, ei se plimbă liniștit în pantalonii care nu mai sunt la modă, pentru că știu că 99% dintre oameni nu le pasă de pantalonii lor. Iar cei cărora le pasă, suferă pentru că le place să sufere.

2. Oamenii fericiți nu interzic nimănui nimic.

Ei știu că există întotdeauna o cale confortabilă: să nu citească, să nu privească, să nu se certe, să nu dovedească. Să nu-și rănească psihicul, să nu-și piardă timpul cu cei care nu sunt pe aceeași lungime de undă cu ei. Totul în viața noastră poate fi dezactivat.

3. Oamenii fericiți nu așteaptă niciodată nimic.

Ei nu cred că mâine va fi mai bine decât astăzi, dacă nu faci nimic pentru asta. Oamenii fericiți evaluează sobru situația și înțeleg ce pot influența și ce nu.

4. Oamenii fericiți întotdeauna leagă prietenii cu oamenii deștepți și frumoși.

Pentru că în mediul lor toți sunt așa. Nu au nevoie de prietene urâte pentru a părea mai frumoase, nu au nevoie de prieteni proști – să râdă de ei. Râd doar de ei înșiși, pentru că știu: râsul elimină complexele, face fricile mai mici și oferă multă putere.

5. Persoanele fericite nu au necesitatea să se căsătorească până la 27 de ani, pentru că toată lumea face asta. 

Și nici carieră nu au necesitatea să-și construiască până la 30 de ani, așa cum a făcut-o fiul celei mai bune prietene a mamei. Se vor căsători doar din dragoste, vor face doar ceea ce au decis pentru sine și nu ceea ce li se spune.

6. Omul fericit nu are nevoie de prea multe lucruri. 

El s-a conformat cu faptul că lucrează contabil și nu vedetă la Hollywood, cântăreț, milionar, sau artist. Face ceea ce iubește cu adevărat.

7. Oamenii fericiți nu văd în alți oameni dușmanii lor.

Ei știu că lumea este mare și nu se întâmplă că toți oamenii te urăsc. Nu se nici că toți te iubesc. Ei știu că politicienii se află în spatele tuturor conflictelor ideologice, culturale, rasiale, religioase. Oamenii fericiți întind mâna și spun „hai să fim prieteni” acelorași oameni fericiți.

8. Oamenii fericiți cred în ei înșiși.

Nu le pasă că cineva a primit un premiul, cineva s-a căsătorit, cineva a adunat milioane de abonați pe blogul său. Ei își fac treaba lor. Știu ce fac și de ce. Și în această listă nu există niciun element „să-mi impresionez vecinul” sau „să-i fac în ciudă fostului”. Ei fac ceea ce le place.

9. La oamenii fericiți întotdeauna totul este simplu.

Majoritatea oamenilor consideră că dacă în viață nu există suferință, atunci nu ai înțeles viața. Oamenii fericiți doar rezolvă sarcinile zilnice. Doar fac bani. Doar merg la medic. Doar fac reparații. Doar repară sau aruncă ceea ce nu mai poate fi reparat. Asta nu anulează provocările vieții, eșecurile și dorințele neîmplinite. Dar înseamnă că, atât timp cât trăim, putem inventa propriile reguli.

10. Oamenii fericiți sunt cinstiți cu ei înșiși.

Ei își cunosc ciudățeniile, biografia și știu cum pot fi utile aceste ciudățenii. Oamenii fericiți sunt în primul rând interesanți pentru ei înșiși. Și abia apoi pentru ceilalți.

Oamenii fericiți schimbă lumea în bine în fiecare zi. Lumea lor mică, apoi alte persoane li se alătură și împreună schimbă istoria. Cei care nu se tem să spună ”nu”, cei care nu tolerează nedreptatea, cei care nu-i abandonează pe cei slabi și nu-i invidiază pe cei puternici, ci pur și simplu trăiesc fericiți.