Chiar și cea mai puternică inimă obosește să fie puternică și are nevoie de o pauză.

Chiar și cel mai puternic om se poate simți epuizat. Chiar și cei mai curajoși și rezistenți obosesc să aibă grijă de ceilalți. Chiar și ei uneori vor să evadeze pentru o scurtă perioadă de viața independentă pe care au ales-o cândva, de toate problemele care trebuie rezolvate, de toate treburile care trebuie făcute.

Și ei obosesc de faptul că ceilalți se bazează pe ei tot timpul. Dar nu sunt capabili să răspundă ”nu”, pentru că lumea așteaptă de la ei altceva. Oamenii așteaptă să fie mereu în regulă și disponibili pentru ei.

Chiar și cel mai puternic suflet are nevoie de iubire și afecțiune. Nimănui nu-i place să se simtă singur. Nimănui nu-i place să fie respins. Uneori, oamenii puternici nu vor să fie deloc eroi. Și ei au nevoie de cineva care să-i „salveze” sau cel puțin să fie alături de ei. Și ei au nevoie de cineva pe care să-l poată numi cel mai bun prieten sau partener. De cineva care să descopere în ei acele lucruri uimitoare pe care le poate face doar o persoană cu adevărat devotată.

Pentru că uneori chiar și cea mai puternică persoană se apleacă sub povara greutăților. Și, de obicei, acest lucru se întâmplă când uită de sine. Când nu se poate ridica din pat, deoarece trupul, inima și sufletul sunt îngreunate. Când tot ce a construit se destramă și nu este nimeni în preajmă care să-i ofere ajutorul.

Chiar și cei mai puternici oameni au nevoie uneori de odihnă. Trebuie să încetinească și să-și reîncarce bateriile, pentru a nu se distruge complet. Trebuie să se deschidă pentru schimbare și să-i lase pe cei din jur să facă ceva pentru ei. Pentru că nu au superputeri. Ei sunt oameni și trebuie să simtă asta.

Chiar și cel mai puternic om obosește să fie puternic, deoarece această putere nu i-a fost dată de la naștere. A învățat să fie puternic, lovindu-se cu multe dificultăți și obstacole pe care a fost nevoit să le depășească singur.

Chiar și lui îi lipsesc acele vremuri în care era doar un om, când circumstanțele și oamenii încă nu l-au învățat că trebuie să fii puternic și să se bazeze doar pe sine.