11 semne care te avertizează că ai de-a face cu o persoană foarte rea.

Într-un fel sau altul, toți ne-am confruntat cu răul. Nu, nu te sfătuiesc să lupți împotriva acestui lucru și nici nu trebuie. Trebuie doar să înțelegi la timp că această persoană este rea și să stai departe de ea.

Iată 11 semne care te avertizează că ai de-a face cu o persoană malefică.

1. Negarea realității

Oamenii răi se consideră ideali în orice și, dacă le arăți deschis neajunsurile sau greșelile lor, intră într-o confruntare deschisă cu tine. Și nu-i interesează deloc opinia ta. Îi interesează doar ca idealurile lor preferate să nu fie încălcate.

2. Este capabil să iasă basma curată din orice

Omul rău are un răspuns la orice întrebare și nu contează dacă este adevărat sau nu. Va încerca să-ți dovedească greșeala și incompetența în orice problemă. Pentru el, ești întotdeauna cu câteva trepte mai jos și opinia ta nu contează.

3. Ascunderea informației. 

Chiar și atunci când îi cunoști secretele, el oricum încearcă să le ascundă, pentru a nu te pierde din vedere. Omului răi îi place aura de mister cu care se înconjoară.

4. Te vor induce în eroare. 

Dacă dețin unele informații, nu vor vorbi despre asta, ci vor insinua constant, insuflându-ți frică și ținându-te mereu în tensiune.

5. Va minți. 

Omul rău adoră minciuna. Vorbind despre sine, nu va putea să nu mintă. Îți va controla gândurile.

6. Lipsa conștiinței.  

Nu se pocăiesc deloc de faptele lor, ei nu cunosc acest sentiment.

7. Evită responsabilitatea. 

Oamenii răi nu-și asumă responsabilitatea pentru răul sau greșelile pe care le-au făcut. În momentul în care încep să simtă un fel de vinovăție, o îndreaptă imediat în altă direcție.

8. Manipulează

Sunt campioni ai manipulării și sunt întotdeauna cu 10 pași înaintea tuturor. Știu exact cum să te facă să te simți prost și fără valoare.

9. Sunt cu tine doar atunci când au beneficii din asta. 

Dacă te vor ajuta cumva, o vor face pentru că au ceva de câștigat. Sau vor fi alături de tine atunci când nu ai nevoie de ajutor. Pe astfel de oameni nu te poți baza.

10. Îți fură timpul

La început, s-ar putea să nu observi acest lucru. Însă treptat, îți vei cheltui timpul mai mult pentru ei. Fii vigilent și nu-i lăsa să-ți ia timpul.

11. Duc o viață dublă

Trăiesc o viață dublă. Motivul? Întreaga lor viață este acoperită de minciuni și trebuie să țină totul sub control. În momentul în care simt că cineva încearcă să devină prietenul lor adevărat, devin obsedați și controlează totul.

Nu uita, dacă ai de-a face cu o astfel de persoană, fie stai departe de ea, fie discută cu cineva de încredere.