Dacă ești o persoană empatică, nu te subestima. Ai aceste 10 trăsături rare.

Dacă îți dai seama că ești o persoană empatică, nu-ți face griji, nu este totul atât de rău! Odată ce stăpânești metodele de apărare psihologică, îți va fi mult mai ușor să trăiești în această lume, fără să fii supus unor atacuri constante de energie din exterior.

1. Absorbi energia străină

Și nu poți lupta cu asta. Simți energia și emoțiile altor oameni, apoi simți același lucru. Dacă omul de lângă tine plânge, și tu plângi. Dacă cineva este furios, simți cum această răutate îți arde aura.

Cum poți lupta cu asta? De îndată ce înțelegi că acest nu este normal, vei fi la jumătatea drumului pentru a-ți rezolva problema. Cine vrea să simtă emoțiile altora toată ziua? Este epuizant.

2. Intuiție puternică

Ai o abilitate unică, indisponibilă altor persoane. Poți fi comparat(ă) cu un clarvăzător, cu excepția faptului că ei percep lucrurile fără a „capta” emoțiile.

Este suficient să privești omul, pentru a înțelege ce simte. Totul este simplu. Persoana empatică știe, iar intuiția sa lucrează la capacitate maximă.

3. Obosești rapid atunci când comunici cu oamenii

Iar asta poate deveni o adevărată problemă. Vei suferi de sentimentul de goliciune, furie și sentimentul că ai fost folosit. Aici este important să nu te grăbești să oferi energia atât de ușor. Poate doar celor care au dreptul la ea, precum persoanele dragi. Acordă-ți mai multă atenție. Și pune-te pe primul loc, cel puțin pentru un timp.

4. Ca un magnet îi atragi pe cei frânți

Alți oameni pot simți deschiderea ta și vor încerca să lege prietenie, întrucât ești dispus(ă) să le acorzi timp, să-i asculți și să le dăruiești ușurință. Însă dacă le ignori problemele, ei imediat se îndepărtează. Nu ai venit în această lume cu scopul de a-i vindeca pe toți care apar în calea ta.

5. Influența mulțimii

Poți simți starea de spirit și energia oamenilor care trec pe lângă tine. O persoană agresivă se simte ca un șoc electric sau o palmă peste față, iar un suflet bun pare liniștit și calm în comparație cu acesta.

6. Importanța locului de trai

Blestemul persoanelor empatice este capacitatea de a simți toată durerea acestei lumi. Există însă cei care știu despre puterea energiei orașului sau a zonei în care trăiesc. Oamenii empatici, de obicei, își aleg casa în orașe mici, unde energia populației locale nu este atât de puternică. Aici ei se pot plimba liniștit, restabilindu-și echilibrul interior.

7. Sensibilitate crescută

Nu poți privi calm durerea și suferința ființelor vii, pentru că începi imediat să suferi cu ele. Unele persoane empatice chiar pot simți simptome fizice similare. Dacă la televizor sunt prezentate imagini extrem de crude, schimbi canalul. Nu vrei nici să simți, nici să vezi ceea ce se întâmplă.

8. Abilitatea de a observa minciuna

Înțelegi când ești mințit(ă). Recunoști imediat minciuna. Accepți asta și nu spui cu voce tare, pentru că nu poți dovedi întotdeauna o minciună. Dar știi în cine poți avea încredere și în cine nu. Totul este simplu.

9. Darul vindecării emoționale

Cu compasiunea și timpul tău oferit pentru a înțelege problemele altor oameni, prin asta îi vindeci. Da, acesta este darul tău. Însă folosește-l acolo unde este justificat. În timp, vei înțelege cine trebuie vindecat și de cine trebuie să te îndepărtezi. Unii oameni vor profita de darul tău, apoi vor renunța la tine.

Dacă ești o persoană empatică, nu te subestima. Doar fii atent(ă) atunci când îți alegi prietenii și cei care sunt dornici să se folosească de darul tău.

10. Ignorarea propriilor probleme

Ești atât de ocupat să-i vindeci pe alții, încât uiți de propriile probleme. Porți povara atât a problemelor străine, cât și ale tale.

Învață să-ți rezolvi problemele pe măsură ce apar. Nu le ascunde în interiorul tău. Oferă-ți o zi sau chiar o săptămână pentru a te înțelege. Astfel nu vei exploda și nu te vei frânge în viitor.